У Києві представники різних релігій відкриють спільну виставку

17 Липня 2017 12:39
Головна ідея, яку хочуть донести віряни — релігії не мають конкурувати, а мають налагоджувати співпрацю

У Києві відкриється міжрелігійна виставка «Дещо спільне», на якій будуть представлені світлини, що мають заохотити суспільство до міжрелігійного діалогу. Про це в ефірі Громадського радіо повідомила співорганізаторка виставки Любов Яремчева.

«Ми вирішили зробити цю виставку, бо на наших зустрічах завжди присутні люди, що належать до різних релігій і ми завжди обговорюємо наші світогляди. Ми говоримо про релігію, але ми не нав’язуємо її», — сказала в ефірі Громадського радіо Яремчева.

Головний меседж, який має донести цей захід такий: ми маємо дружити, а не ворогувати, чути, а не ігнорувати, налагоджувати співпрацю, а не конкурувати, руйнувати стереотипи, а не будувати непроникні мури упереджень по відношенню одне до одного.

Вона також додала, що в рамках їхньої ініціативи постійно відбуваються зустрічі вірян різних релігій. Серед них є бахаї, протестанти різних напрямків, греко-католики, індуїсти, мормони, мусульмани, православні різних патріархатів тощо

Виставка міжкультурного діалогу «Дещо спільне» до Міжнародного Дня дружби стартує 25 липня року на 2 поверсі перед великою концертною залою Київської обласної державної адміністрації (площа Лесі Українки,1).

https://hromadskeradio.org