У Києві реконструюють трамвайні колії на площі Тараса Шевченка

3 Липня 2017 09:09

У Києві реконструюють трамвайну лінію на площі Тараса Шевченка з розворотним кільцем – на ділянці від вул. Автозаводської до вул. Пуща-Водицької.

Реконструкція шляхів на вказаній ділянці не виконувалася більше 30 років, це призвело до значного зносу трамвайного полотна та контактної мережі. З цієї трамвайної лінії проходять три маршрути – № 12, № 17 та № 19, якими користується значна кількість пасажирів.

“Незадовільний стан шляхів призводить до збільшення ризику для життя і здоров’я пасажирів при користуванні трамваєм, а також до надмірного зносу рухомого складу”, – відзначили у міськадміністраціі.

Так, під час реконструкції повністю замінять шляхи, скріплення і шпали, полагодять зливову каналізацію і знизять шум. Також завдяки вбудовуванню рейок в дорожнє полотно збільшиться пропускна здатність вулиці для автомобілів.
Крім того, на даній ділянці планують влаштувати нові, сучасні павільйони очікування з інформаційно-довідковим обладнанням.

Замовником проектування і виконання робіт визначено “Київпастранс”. Фінансування проектування та реконструкції трамвайної лінії на площі Тараса Шевченка буде здійснюватися відповідно до показників, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2017 рік.

http://kiev-ukr.segodnya.ua