У Києві створять парк на озерах

29 Липня 2017 13:15

На Оболоні з’явиться ще один парк, який може стати окрасою міста. Створять його на двох озерах системи «Опечень». Він  матиме орієнтовну площу 41,64 га  і не лише збільшить рекреаційних потенціал столичної Оболоні, але й допоможе зупинити хаотичну забудову цієї території.

– Збільшення зеленої інфраструктури мегаполісу має велике значення також і для розвитку міського середовища та зменшення впливу антропогенного навантаження на довкілля. Парк навколо озер Йорданське та Кирилівське стане ще одним улюбленим місцем масового відпочинку киян та гостей міста, оскільки концепція його створення передбачає як влаштування паркових меблів, елементів благоустрою, озеленення, так і розчистку водойм, – зазначили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Як повідомили в Управлінні, перший етап проектних робіт з реконструкції мережі поверхневої очисної системи озер Опечень (озера Лугове та Мінське) уже завершений. У поточному році за рахунок коштів Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища заплановано здійснити проектування розчистки також озер Йорданське та Кирилівське.

КП «Плесо» та КО «Київзеленбуд» узгодять проектні рішення парку, а після цього запропонованують його на розгляд громадськості. До речі, цього під керівництвом начальника управління екології та природних ресурсів КМДА Андрія Мальованого відбулася робоча нарада щодо перспектив створення парку відпочинку навколо озер Йорданське та Кирилівське в Оболонському районі за участю депутата Київської міської ради Людмили Костенко, представників КО «Київзеленбуд», КП УЗН Оболонського району та КП «Плесо».

https://vechirniykiev.com.ua