У Києві відкривається виставка унікальних світлин Енді Воргола

17 Липня 2017 15:42
Можна побачити панораму богемного Нью-Йорка 1970-80-х та Енді Воргола у різних жіночих туалетах і зачісках

20 липня 2017 року, о 19:00 фонд ІЗОЛЯЦІЯ презентує  в Києві виставку «Крістофер Макос: Доба Енді Воргола», на якій вперше в Україні представлено роботи всесвітньо відомого американського фотографа, близького друга Енді Воргола, Крістофера Макоса.  Відкриття відбудеться за участі  самого Крістофера Макоса.

В ефірі Громадського радіо  кураторка Катерина Філюк  розказала,  що можна побачити на виставці.

Виставка складається з двох частин. У першій 20 оригінальних світлин Макоса представляють панораму богемного Нью-Йорка 1970-80-х років у момент розквіту культури поп-арту та панку — на фото діячі сучасного мистецтва і поп-культури — Сальвадор Далі, Джон Леннон, Мік Джаггер, Лайза Мінеллі, Кіт Харинг, Жан-Мішель Баскія, Драг-Квін Дівайн і багато інших, у другій частини — 8 робіт із фотосерії Altered Images показують Енді Воргола в образі його жіночого alter ego.

«Воргола не намагається перетвориться на жінку, він 100 чоловік, але ці фото про ідентичність, про те, що кожен з нас має бути вільним у вираженні свого я. Саме тому ми вважаємо, що зараз гарний час показати ці фото в Україні, бо зараз після Майдану відбувається становлення української ідентичності або навіть ідентичностей, це ми вважаємо ключовим моментом виставки», — розказала Філюк.

Уорхол //

Енді Воргол

Крістофер Макос (нар. 1948) – американський фотограф і художник, учень Мана Рея. Саме Макос навчив Енді Воргола фотографувати, а також познайомив його з творчістю Жана-Мішеля Баскія та Кіта Харінґа. Енді Воргол називав Крістофера Макоса «найсучаснішим фотографом Америки».

https://hromadskeradio.org