У музеї “Пирогово” монтують старовинну церкву, привезену з Чернігівщини

27 Липня 2017 16:20

Пирогово
Сегодня.ua

У Національному музеї народної архітектури та побуту “Пирогово” встановлюють новий експонат — церкву ХVIII століття, привезену з села Городище Чернігівської області. Про це повідомляє “Сегодня“.

“У нашому музеї просто неба дійсно з’явився новий та унікальний експонат — це церква з села Городище (Чернігівська область), датована ХVIII століттям. Цей цінний експонат вирішили перевезти в музей ще в минулому році, після того, як місцеві мешканці Городища звели собі новий храм і відмовилися від старої історичної будівлі. Її перевезли в музей по частинах”, – повідомив Юрій Бойко, гендиректор музею в Пирогово.

Будівельники займаються покрівельними роботами на даху будівлі, які планують завершити до кінця літа. “Також займаємося внутрішнім обладнанням святині. Але відвідувачі нашого музею вже можуть зайти до храму і подивитися на оздоблення історичної церкви. До речі, зараз на території музею знаходиться понад 300 унікальних пам’яток народної архітектури, які датуються XVI-XX століттями”, – уточнив гендиректор Пирогово.

Нагадаємо, в травні на території Національного музею народної архітектури та побуту України в Голосіївському районі сталася пожежа. Займання виникло на солом’яному даху одноповерхового дерев’яного будинку кінця XIX – початку ХХ століття.