У столиці відкриється перший український Музей науки

28 Липня 2017 09:20
У столиці відкриється перший український Музей науки

В Україні буде створено перший Музей науки – його розташують у Києві, у приміщенні за адресою вул. Антоновича, 180. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

За проектом має відбутися ремонт та реконструкція приміщень і створення унікального освітнього простору, частиною якого буде Музей. Зараз у будівлі розміщується УкрІНТЕІ та Державна наукова-технічна бібліотека. Під час реконструкції вони не припинятимуть своєї роботи, а після неї отримають відремонтовані сучасні приміщення.

– Цей проект має стати показовим прикладом державно-приватного партнерства. У результаті його реалізації мільйони українських дітей зможуть не лише дізнатися багато цікавого про навколишній світ, а й отримати перший практичний досвід наукової роботи. Вони матимуть змогу займатися у секціях, проводити досліди, експерименти, а у старшому віці – презентувати власні наукові розробки та втілювати їх в життя, – розповів заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба.

За словами інвестора, орієнтовна вартість проекту – 150 млн гривень. Його реалізація розрахована на 1 рік. Проектні роботи планують розпочати вже у серпні, а будівельні роботи – у жовтні цього року.

Освітній простір буде багатофункціональним і матиме кілька десятків різних зон. Це – експозиції (хімія, фізика, космос, підводний світ, роботи та ін.), майданчики для майстер-класів та відеодемонстрацій, науковий театр, зона невагомості, лабіринт, відкрита бібліотека тощо.

Щоб реалізувати цю ідею, комплекс поділять на такі простори:

  • Експлораторіум – освітні майданчики з інтерактивними експонатами, що пояснюють дію законів природи (дошкільний вік, молодша школа).
  • Дитячі наукові студії (молодша та базова школи).
  • Наукові секції (базова та старша школи).
  • Відкриті лабораторії – для дослідницько-експериментальної роботи з природничих, точних, інженерних, суспільних та гуманітарних дисциплін (старша школа).
  • Науковий коворкінг та науковий інкубатор – для доведення наукових ідей до впровадження (старша школа, студенти, молоді науковці).
  • Тренінговий центр для педагогів.
  • Профорієнтаційний та діагностичний центр для дітей та підлітків.

До процесу створення Музею долучать й польських експертів, які свого часу робили Центр науки «Копернік» у Варшаві.

https://vechirniykiev.com.ua/news/u-stolytsi-vidkryyet-sya-pershyy-ukrayins-kyy-muzey-nauky