Відпочиваючих на Кінбурнській косі просять мати при собі документи, що засвідчують особистість

10 Липня 2017 12:59


Туристи, які приїжджають на Кінбурнську косу, зобов’язані мати при собі документи, що посвідчують особу, та дотримуватися правил прикордонного режиму.

Про це повідомив помічник начальника Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління ДПС України, начальник прес-служби Іван Шевцов

13 червня були відкриті пасажирські рейси з Херсона і Миколаєва на Кінбурнську косу, що розташована в межах контрольованих прикордонних районів та на території якої діє прикордонний режим. У відповідності з встановленими режимними правилами громадяни повинні мати при собі документи, що засвідчують особу, – сказав Шевцов.

Крім того, прикордонники відзначають, що з вересня 2014 року в зазначеному районі діють додаткові режимні обмеження. Зокрема, громадянам забороняється проводити авіаційні роботи, полювати, здійснювати туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів, а також користуватися плавзасобами без інформування прикордонного підрозділу, в зоні відповідальності якого провадиться така діяльність.

Повідомляти про такі наміри треба письмово не пізніше ніж за 24 години допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти, відзначивши початок і термін проведення відповідних заходів, прізвища, імені та по батькові учасників.

До того ж в період з 22:00 до 05:00 громадянам забороняється перебувати на узбережжі, крім місць масового відпочинку, передає Infokava.com з посиланням на news.pn​​​

«Зазначені додаткові режимні заходи діють для того, щоб запобігти спроби незаконного переміщення на територію України диверсантів, зброї, боєприпасів та вибухівки, мінімізувати ризики виникнення терористичних загроз, а також в інтересах захисту національної безпеки», – зазначає видання.

https://infokava.com