Вибух будинку в Голосіївському районі столиці: мешканці 19 квартир звернулися за тимчасовим житлом

27 Липня 2017 09:16

Вибух у Києві, 26.07.2017
Захист і Реконструкція Країни” – ГО “ЗіРКа”

Жителі 19 квартир будинку по вул. Бурмистенка, 12 в Києві, де в середу стався вибух, звернулися з прохання надати їм тимчасове житло. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

“За попередніми висновками експертів, необхідно буде повністю відселити другий під’їзд – це 36 квартир. Зараз жителі 19 квартир звернулися з проханням надати їм тимчасове житло. З іншими жителями ведеться робота”, – зазначив Пантелєєв.

 

У КМДА повідомили, що період відселення стане остаточно відомий після висновків експертизи будівельної лабораторії.

“Тоді ми будемо розуміти, якої реконструкції потребує будівля. Зараз ми по черзі пускаємо людей до квартир, щоб вони в супроводі рятувальників забрали всі необхідні речі й документи”, – додав Пантелєєв.

Він зазначив, що до завершення реконструкції всі бажаючі жителі будуть забезпечені тимчасовим житлом.

 

На місці події чергують представники поліції, щоб не допустити сторонніх осіб до небезпечних приміщень і захистити квартири від мародерів.

Нагадаємо, що 26 липня о 15:52 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДержНС України в м. Києві надійшло повідомлення про те, що в 9-поверховому житловому будинку по вул. Бурмистенка, 12 у Голосіївському районі столиці стався вибух невідомого походження. Стало відомо, що через вибух загинула літня жінка, а всього з будинку було евакуйовано 34 людини.

У прес-службі поліції Києва повідомили, що слідчим відділом Голосіївського управління поліції зібрані матеріали внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

https://ua.112.ua