Вживання листових овочей знижує ризик розвитку глаукоми

25 Липня 2017 14:12

45

Люди, які їдять більше зелених листових  овочей,   можуть значно знизити ризик розвитку глаукоми, відповідно до проведеного дослідження, пише Reuters Health

В дослідженні ( керівник  – Jae H. Kang )  прийняли участь  більше ніж 100 тис.   дорослих американців.  Виявилося , що серед  тих, хто споживав більше зелених овочів, таких як капуста та шпинат,   хворих на відкриту глаукому на 21 % менше, ніж серед тих, хто їв менше.

Дослідники використовували дані  більш ніж 63 тис. жінок впродовж     і більш ніж 41 тис. чоловіків
Учасники були у віці старше 40 на початок  дослідження і не мали  форми відкритої глаукоми.  Регулярні  огляди очей супроводжувалися заповненнням дієтичних  анкет, які включали таке питання: як  часто учасники дослідження  їли зелені листові овочі ( салат, капуста, зелень гірчиці ,  шпинат, тощо).