Як навчитися відпочивати. Поради для трудоголіків

31 Липня 2017 14:16
tsn.ua

tsn.ua

Робота вже давно стала для нас не лише місцем, де ми заробляємо собі на прожиття, а й місцем самореалізації. Однак як в погоні за найвищими досягненнями не загубити себе та своє особисте життя і не нашкодити здоров’ю?

Ось декілька порад від Енциклопедії Корисного.

  1. Періодичний відпочинок

Якщо до відпустки ще далеко, та й до кінця робочого дня також, то влаштовуйте невеличкі перерви. Щогодини по 5 хвилин. За цей час встаньте, порухайтесь, провітріть кабінет чи кімнату, в ідеалі – вийдіть на вулицю чи балкон. Має відпочити і голова, і тіло, яке постійно в сидячому положенні.

  1. Правильне дихання

Насправді це ілюзія, що алкоголь розвантажує мозок, а лежання на дивані дозволяє організму відпочити. Якщо йти кудись немає сил, то сядьте рівно і почніть глибоко вдихати і видихати. Пам’ятаєте, як на уроках фізкультури: на вдих – руки вгору, на видих – опустити. Так і тут.

  1. Фітотерапія

Липа, ромашка, меліса та м’ята – не нехтуйте заспокійливими чаями з трав. Пийте їх на ніч, однак не думайте, що суцвіть потрібно якомога більше. Ідеальна пропорція – половина чайної ложки трав на чашку. Ті ж самі трави можна настояти, а тоді додати до розслабляючої ванни. Однак ванна -– варіант, якщо у вас немає протипоказань.

mydim.ua

mydim.ua

  1. Прогулянки

Спробуйте після роботи хоча б 15-20 хвилин пройтися пішки, чи таку ж кількість часу посидіти в парку серед зелені. Дайте собі можливість розрухатися і подихати чистим повітрям.

  1. Хобі

Якщо просто лежати у ванні вам не під силу, то дайте мозку відпочити, займаючись улюбленою справою. Що це буде: садівництво чи ремонт авто – обирайте самі.

nevseoboi.com.ua

nevseoboi.com.ua

  1. Відпустка

Обов’язковий пункт! Навіть якщо ви начальник, не забувайте, що вам також потрібно розвіятись. Проведіть час із людьми, які вам близькі, помандруйте, спробуйте щось нове. Позитивні враження і нові знайомства обов’язково допоможуть повернутися до роботи сповненим сил та натхнення.