Зелений театр – наймістичніше місце Києва

19 Липня 2017 16:33

432111Зелений театр, розташований в стародавньому урочищі Київське Провалля – одне з найбільш містичних місць нашого міста, за кількістю легенд і переказів поступається хіба що тільки Лисій горі.

Урвища, яри споконвіку вважалися місцями чаклунськими, пов’язували їх з богом підземного світу і кудеснічества Велесом, такі місця бували як світлими, так і темними, лихими, небезпечними. Духи, що жили там, відчували непроханих гостей на силу духу, таємні знання Велеса не всім були під силу і часто могли занапастити слабкого.

Найбільшим урочищем Києва був величезний яр, що тягнувся від берегів Дніпра, вздовж сучасних Липок аж до Клова, за його величезні розміри його величали велично – Провалля, як місце провалу в підземний світ.

Незвичайна енергетика місця відобразилася на його історії. Про культ Велеса і підземних духів, вже давно забули, частково урочище закопали, побудували оборонні стіни Київської Фортеці і навіть відкрили театр під відкритим небом, але місце продовжувало відчувати гостей на силу і наводило побоювання.

Джерело:  turystam.in.ua