10 альтернативних туристичних напрямків Європи для тих, кому заважають натовпи туристів (фото)

12 Серпня 2017 16:10

Якщо говорити про десять найпопулярніших міст для туристів, то на думку спадають такі назви як Париж, Лондон, Берлін. Столиці західноєвропейських країн давно зарекомендували себе як місця з високою якістю сервісу і цілим пакетом пам’яток на будь-який смак. Єдиний мінус – це скупчення великої кількості людей. Але в Європі є інші не менш цікаві та яскраві місця. Ці перспективні та незвичайні місця пропонуємо вашій увазі.

10. Сент-Айвс, Англія

Europe-1

Типове для узбережжя Великобританії місто Сент-Айвс, розташоване в графстві Корнуолл, відоме своєю красою і незвичністю. На вулицях містечка можна побачити безліч унікальних магазинчиків, кафе, які пропонують відвідувачам домашню випічку і англійський чай. Варто прогулятися барвистою і спокійною набережною. Якщо цікавить мистецтво, то можна відвідати виставку в галереї Тейта, або невелику галерею, де представлені роботи місцевих художників. А ще обов`язково потрібно купити квиток у відомий у всьому світі театр під відкритим небом, «Мінак».

9. Гданськ, Польща

Europe-2

Поїздка в Європу не може бути повною без відвідування пам’яток і милування пейзажами Польщі. Хоча Краків і Варшава відомі своїми культурною та історичною спадщиною, Гданськ їм не поступається ні в чому. Обов’язково потрібно прогулятися по вулиці торговців, милуючись традиційною польською архітектурою, пообідати біля фонтану Нептуна. Увечері знайти час для відвідин місцевих барів і ресторанів і спробувати класичне польське пиво і місцеву кухню.

8. Зальцбург, Австрія

Europe-3

Австрія відома своїми художниками і музикантами, а Зальцбург є цьому підтвердженням. Зробіть собі приємність і відвідайте оперу в Grosses Festspeilhaus або місце, де народився Моцарт. Приїхавши в Зальцбург, обов’язково слід подивитися на абатство Святого Петра, де знаходиться красиве місцеве кладовище. Не можна пропустити можливість відвідати найстаріший ресторан в Європі, St. Peterskeller, щоб спробувати місцевий делікатес, Зальцбурзький нокерль. Влітку є можливість відвідати відомий фестиваль, де представлені різні форми і види мистецтва, включно із виконанням творів Моцарта.

7. Ротенбург, Німеччина

Europe-4

Ротенбург красивий у будь-яку пору року, і гарніший за будь-яке інше місто в Німеччині, але особливо цікаво відвідати його взимку, коли вся країна оживає в передчутті Різдва. На щастя, в Ротенберзі можна придбати різдвяні подарунки протягом усього року. У листопаді це середньовічне місто особливо гарне, коли на вулицях, у вікнах будинків і у вітринах починають виставляти ялинки з мерехтливими гірляндами. А ще неодмінно потрібно спробувати місцевий делікатес – пряник і німецьке пиво.

6. Любляна, Словенія

Europe-5

Любляна є одним з найкрасивіших міст Європи. Під час свого першого візиту вам потрібно пообідати в Neboticnik, найвідомішому в місті хмарочосі і насолодитися прекрасним видом на місто на заході сонця. Ще один хороший спосіб подивитися Любляну – вирушити в подорож по річці Любляниці. Любляна вважається центром словенської культури, тут знаходиться Національний музей, Національна галерея і Музей сучасного мистецтва.

5. Копенгаген, Данія

Europe-6

Хоча Копенгаген – не найдешевший місто Європи, але дуже популярне серед туристів. Обов`язково відвідайте замок Розенборг, датчани дуже пишаються своєю королівською родиною. Любителям активного відпочинку необхідно вирушити в парк розваг «Тіволі». У Копенгагені багате нічне життя. Варто відвідати нічний клуб «Джейн», або послухати живу музику в приголомшливій бібліотеці «Чорний діамант».

4. Дубровник, Хорватія

Europe-7

Прихильникам пляжного відпочинку підходить Дубровник зі своїми красивими пляжами. Займаємо найближчий до моря лежак, замовляємо коктейль і загоряємо весь день на піщаному пляжі. Якщо потрібно місце спокійніше, то замовляємо човен і вирушаємо на острів Колочеп. Не можна пропустити прогулянку по старій частині міста, подивитися на відому вулицю Страдун і розвалини стін Дубровника.

3. Будапешт, Угорщина

Europe-8

Якщо бюджет обмежений, то і такому красивому місту, як Будапешт, є що запропонувати в обох своїх частинах. Буда – це комерційний центр столиці з безліччю магазинів і нічних клубів, Пешт – центр столичної культури та історії. Сідайте в метро і вирушайте в купальні Сечені, спа центр з теплими термальними водами, де жителі міста відпочивають від буднів і активного нічного життя. У суботу тут запропонують взяти участь у спа-вечірці “Sparties”. Любителям нічних клубів Будапешт теж дещо запропонує. Як мінімум, треба дослідити Ruin Bars.

2. Манчестер, Англія

Europe-9

Манчестер, північна столиця Англії – місце народження таких відомих музичних колективів, як «Oasis», «The Smiths» і «The 1975». Музика в Манчестері звучить по-особливому, і кожен відвідувач будь-якого нічного клубу або бару зможе знайти щось до душі. У Манчестері можна спробувати все, починаючи від найкращих у Великобританії бургерів до традиційних турецьких страв. Якщо доведеться побувати в Манчестері, то обов’язково потрібно вирушити за покупками в торговий центр Trafford. А якщо більше цікавить культура, то варто відвідати Імперський військовий музей та Національний музей футболу. Все залежить від ваших інтересів.

1. Рейк’явік, Ісландія

Europe-10

Рейк’явік стає «гарячою точкою» особливо в грудні. Вся справа в північному сяйві – найдивовижнішому явищі в світі. Геотермальне джерело Blue Lagoon є одним з 25 чудес Планети. Тут можна провести цілий день і позбутися всіх стресів і тривог. Також можна прогулятися по центру міста і помилуватися місцевою архітектурою, особливу увагу слід приділити Hallgrimskirkja, найдивнішій церкві в Європі, якщо не в усьому світі. У Рейк’явіку насичене нічне життя. Обов’язково потрібно відвідати нічний клуб з цікавою назвою, «Маленьке жовте курча».