10 видів фізичних навантажень, які замінять бігову доріжку

20 Серпня 2017 11:19

Біг, як відомо, ефективно допомагає спалити зайві калорії. Вважається, що при звичайному бігу спалюється приблизно 10 ккал за 1 хвилину. Проте, існують і інші види фізичних навантажень, що дозволяють спалити більшу кількість калорій за аналогічний період часу.

фізичні навантаження

На сьогоднішній день розроблено чимало нових дієвих альтернативних методів, що дозволяють швидше спалити зайві калорії і зробити свою фігуру ідеальною. Останнім часом популярними стали короткі високоінтенсивні тренування. Головною перевагою таких занять перед бігом є трата значно більшої кількості енергії за одиницю часу. Іншими словами, тренування — коротше, ефект — більший. У даній статті вашій увазі пропонується добірка 10 видів фізичних навантажень, що дозволяють спалити більшу кількість калорій, ніж біг.

1 — Стрибки зі скакалкою

Ця проста, знайома нам ще з дитинства, вправа допомагає ефективно позбутися зайвих калорій. Так, при темпі 100 стрибків за хвилину спалюється близько 13 ккал. Крім цього, під час стрибків з скакалкою ви розвиваєте координацію і відчуття балансу.

 2 — Присідання

Ще одним простим і надзвичайно ефективним видом фізичних вправ є присідання. Для найбільшої ефективності їх необхідно проводити з інтервалами, наприклад, протягом 20 секунд виконуєте максимально інтенсивну роботу, після чого 10 секунд відпочиваєте. Далі знову повторюєте цикл. І так кілька разів. Як показують дослідження Обернського університету в Монтгомері, людина при подібних тренуваннях втрачає близько 54 ккал, при цьому подвоюючи швидкість свого метаболізму, як мінімум на 30 хвилин.

3 — Воркаут

Воркаут або вуличний фітнес — це один з різновидів фізкультурних занять, яка включає в себе виконання різних вправ на вуличних спортмайданчиках (зокрема, на брусах, турніках, шведських стінках і т. д., або просто на землі). Основний акцент при цьому робиться на роботу з власною вагою, розвитком витривалості і сили. Як динамічні вправи, так і статичні затримки тіла вимагають чималих витрат енергії. Тому виконання елементів воркаута дозволяє спалити більшу кількість калорій, ніж звичайний біг і до того ж сприяє гармонійному розвитку всіх груп м’язів.

4 — Кросфіт

Кросфіт часто описують як програму силових вправ, яка складається з постійно мінливих функціональних високоінтенсивних вправ. Метою кросфіта вважається фізичний розвиток людини за такими напрямками як сила, витривалість, гнучкість, точність, координація, швидкість, а також швидкість адаптації до зміни навантажень, поліпшення працездатності дихальної та серцево-судинної систем. Висока інтенсивність тренувань при кросфіті призводить до значних витрат калорій, а також прискоренню обміну речовин після тренування.

Кросфіт

5 — Махи гирею

Як показують дослідження університету Вісконсіна, ця вправа дозволяє спалити 20,2 ккал в хвилину. Подібні рухи є неприродними для нашого тіла, тому ми отримуємо приголомшливий відгук з боку організму. Така вправа потенційно травмонебезпечна, тому при її виконанні потрібно дотримуватися правил безпеки.

6 — Тренажер греблі

При веслуванні в роботі задіяні майже всі основні групи м’язів. Згідно з дослідженнями Гарвардського університету, за 1 хвилину греблі можна спалити 12,5 ккал.

7 — Катання на роликових ковзанах

Катання на роликах — це не тільки веселе заняття: при ньому ви просто забуваєте, що насправді працюєте. Виконання рухів при катанні на роликах вимагає більших витрат енергії від тіла, ніж при бігу. При цьому розвивається почуття балансу. Більш того, отримуючи ці переваги, ви не піддаєте коліна і інші суглоби сильному негативному впливу.

8 — Катання на лижах

Якщо вам більше до душі зимові види відпочинку, то вставайте на лижі. Витрати енергії при цьому виді фізичного навантаження дуже великі. Наприклад, навіть при помірному темпі катання можна спалювати більше 12 ккал на хвилину.

9 — Велотренажери з прогресуючим навантаженням

Ці чудові тренажери допомагаю спалити просто колосальну кількість калорій! Основний їх основний принцип дії: чим активніше займаєшся, тим більше опір.

10 — Фет-байк

Фет-байк — це велосипед, що володіє підвищеною прохідністю по різних типах поверхонь, які або погано, або зовсім не прохідні для інших типів велосипедів. Фет-байки — всепогодні і всесезонні, на них можна їхати по снігу, піску, високій траві — загалом, де завгодно. Щоб кататися на фет-байці, потрібно бути готовим витратити до 25 ккал в хвилину!