8 місць світу для любителів агротуризму

15 Серпня 2017 18:38

 

8 мест мира для любителей агротуризма

Агротуризм – це один з найбільш динамічно розвиваються секторів індустрії екотуризму. У цій формі подорожей немає нічого нового – туристи проживають на фермі або в іншому майновому комплексі сільськогосподарського призначення, а також частково переймають стиль повсякденного життя людей, які доглядають за посівами або худобою.

Вже багато десятиліть туристи відвідують італійські виноградники і американські ранчо. Ідея відпочити в такій чудовій обстановці, як тосканський фермерський будинок на фото вище, або випробувати пригодницький стиль життя Дикого Заходу, безсумнівно, залишається частиною розважальної програми агротуристов.

Однак на деяких фермах, що приймають туристів, основна мета не стільки в забезпеченні унікального відпочинку, скільки у вихованні більш глибокого розуміння фермерства за допомогою навчання і практичної роботи.

Хочете дізнатися більше, що таке агротуризм? Вирушайте в один з цих прекрасних місць під час наступної відпустки.

Тайвань

8 мест мира для любителей агротуризма

У вкритому  буйною рослинністю Тайвані можна знайти безліч ферм для відпочинку, які пропонують тури на орні поля і у внутрішньогосподарську інфраструктуру, а також, звичайно, дають можливість спробувати врожай. Ряд моментів роблять Тайвань ідеальним місцем для змістовного агротуризму.

Багато невеликиx  ферм  пропонують проживання в домашніх умовах на відміну від кімнат за типом готелів. Крім того, їжа, яку продають і подають в ресторанах, вирощується в місцевих умовах. Любителі чаю можуть взяти участь у спеціальному сільськогосподарському турі на чайні плантації острова, де вирощуються провідні сорти світу.

Тоскана

8 мест мира для любителей агротуризма

Тоскана стала одним з перших регіонів у світі, що надають послуги для любителів фермерського туризму. Ці будинки, перетворені в готелі, завоювали популярність завдяки тому, що запропонували дивовижну самобутність італійських сіл людям, які інакше побачили б цей регіон тільки через вікна туристичного автобуса.

Ряд тосканських маєтків пропонують і освітню програму, але, в основному, туристична привабливість перебування в цих фермерських будинках просто в можливості побродити по фермі, розслабитися і ввібрати унікальну в своєму роді атмосферу. Звичайно, частиною агротуризму є місцева їжа, і Тоскана (та й вся Італія) пропонує чудову кухню, так як  акцент робиться на свіжій і місцевої їжі. Чи бажаєте ви відпочити у просоченому  вином регіоні К’янті або в фермерському будинку з рестораном, що творить диво з місцевими помідорами, травами і сирами, – Тоскана виявиться найкращим місцем для агротуризму в Європі.

Мальорка

8 мест мира для любителей агротуризма

На відомому іспанському острові Мальорка фермерські готелі більше зосереджені на ізольованості і спокої, ніж на практичній фермерській праці. Мільйони відвідувачів щоліта приїздять на пляжі Мальорки та інших Балеарських островів, і невелике усамітнення – саме те, чого шукають любителі спокійного відпочинку.

Готелі, розташовані в основному у внутрішній частині Мальорки, варіюються від сільських столітніх ферм до розкішних домашніх готелів типу «нічліг і сніданок» з мінеральними джерелами і басейнами. Найкращі агротуристичні місця Мальорки розташовані в апельсинових або инжирних гаях, де гостям пропонують страви з інгредієнтів, вирощених прямо на фермі.

Бразилія

8 мест мира для любителей агротуризма

Бразилія – це велика країна з безліччю природних ресурсів, а також динамічним і багатопрофільним сільським господарством.  Бразилії вдалося зберегти економіку на основі фермерства у всіх її проявах, від тропічних квітів і фруктів до великої рогатої худоби і цукрового очерету. Так, це віддалене місце, але при цьому цілком досяжне для любителів повітряних подорожей.

Люди, які справді цікавляться сільським господарством, просто зобов’язані включити цю багату націю в свій список майбутніх візитів, так як саме вона може похвалитися інноваційними і екологічно чистими способами ведення сільського господарства, які інші країни тільки намагаються  зімітувати.

Гаваї

8 мест мира для любителей агротуризма

Це місце для справжніх любителів екзотики і великої туристичної інфраструктури. 50-й штат США може похвалитися розвиненою індустрією фермерського туризму, яка може задовольнити потреби людей з широкою сферою інтересів. Гавайська асоціація агротуризму пропонує ресурси для мандрівників, які прагнуть дізнатися все про тропічному фермерстві або ж просто випробувати на смак найкращі сільськогосподарські продукти.

Можливості агротуризму включають відвідування кавових плантацій на Великому острові і полів на острові Мауї, відпочинок на органічних фермах на острові Оаху, а також безліч інших варіантів. Є досить фермерських турів, якими передбачено і стандартний відпочинок на гавайських пляжах, і агротуристичні заходи по маршруту слідування.

Гренада

8 мест мира для любителей агротуризма

Гренада розвивається як місце для туристів, але при цьому залишається раєм для фермерів. Ця маленька острівна нація може похвалитися багатим вибором агротуристичних пам’яток, що включають, зокрема, плантації какао і ферми, що спеціалізуються на спеціях. Мускат, гвоздика, кориця і куркума вирощуються тут у великих обсягах.

В Гренаді знаходиться маєток Бельмонт, що є одним з кращих агротуристичних курортів Карибських островів. Цей майновий комплекс віком більше трьох століть вражає обсягами вирощування мускатного горіха і какао. Бельмонт являє собою органічну ферму і ресторан, де подають традиційну гренадскую їжу з місцевих інгредієнтів. Туристи, які віддають перевагу аромат прянощів і екзотичну їжу, обов’язково повинні відвідати Гренаду.

Каліфорнія

8 мест мира для любителей агротуризма

Каліфорнія є одним з найкращих агротуристичних місць в США завдяки різноманітності ферм і вирощуваних культур. Для багатьох невеликих сімейних ферм агротуризм є надійним джерелом додаткового доходу. Багато знають про можливості відвідати винні будинки і виноградники Центрального узбережжя, але малі сімейні ферми і великі ранчо пропонують також і більш практичний підхід до агротуризму. Там вчать основним сільськогосподарським методів і навіть пропонують дізнатися про органічне землеробство.

В системі Каліфорнійського університету передбачена спеціальна програма, в рамках якої відбувається навчання фермерів агротуристическому бізнесу.

Філіппіни

8 мест мира для любителей агротуризма

Враховуючи різноманітні умови на островах архіпелагу, Філіппіни – це ідеальне місце для відвідування багатьох агротуристичних пам’яток та вивчення місцевої кухні. Щоб дізнатися про масштабне сільському господарстві, туристам слід відправитися на величезну ананасову плантацію, або ж вони можуть зосередитися на невеликих фермах, де вирощуються екзотичні тропічні продукти, такі як пітахайя або папайя.

Уряд цієї прекрасної південно-східної азіатської нації активно працює над розвитком туристичного бізнесу для компаній і ферм.

Джерело:  dobri-porady.pp.ua