9 причин з’їсти виноград

10 Серпня 2017 18:34
 2

1. Виноград – незамінний продукт протягом всього літа та початку осені. Він багатий на вітаміни А, С, В6, а також на вкрай важливі для організму мінерали – калій, кальцій, залізо, фосфор, магній і селен. Крім того, виноград містить флавоноїди, які є потужними антиоксидантами, що сповільнюють процес старіння та зменшують негативний вплив вільних радикалів.

2. У кісточках цього унікального продукту містяться вітаміни А, Е, К та природні олії, що сприяють зміцненню клітин і омолодженню організму. Тому дієтологи радять їсти ягоди з кісточками та зі шкіркою.

3. Існує невірна думка, що від винограду товстіють. Насправді ж, це не так. Якщо вживати виноград без фанатизму, твоїй фігурі він не зашкодить. Середня допустима норма винограду в день із користю для здоров’я – 10-15 великих ягід.

4. Виноград відмінно підійде тим, хто хоче зміцнити своє серце та нирки. Для цього особливо підійдуть темні сорти ягід. А для того, щоб вивести пісок із жовчного міхура і почистити нирки – краще підійде більш світлий виноград.

5. У так званому «домашньому» винограді користі набагато більше, ніж у селекційних сортах. Безперечно, добірний виноград – гарний і смачний, зате й калорій в ньому більше, ніж в «диких» сортах. А от вітамінів — менше.

6. У темних ягодах міститься велика кількість антиоксидантів, що зміцнюють захисні функції організму.

7. Виноград знімає втому та нервове напруження. Завдяки вмісту вітамінів і антиоксидантів, виноград швидко відновлює сили й енергію, зміцнює імунітет і захищає організм від стресу.

8. Рятує при астмі. Виноград покращує стан дихальних шляхів і легенів, тому цю ягоду дуже рекомендують астматикам.

9. Виноград зміцнює серце. Виноградні ягоди збільшують вміст у крові оксиду азоту, що запобігає утворенню згустків крові, таким чином скорочуючи ймовірність серцевих нападів.

Джерело:  lux.fm