Де відпочити на природі: мальовничі парки Києва

9 Серпня 2017 16:16

Щоб добре відпочити на природі, необов’язково виїжджати за місто. У столиці є чимало зелених зон, де можна покататися на велосипеді, прогулятися з дітьми, погодувати качок і знайти інші розваги.

Голосіївський парк ім. Рильського

Цей парк розташований у північній частині Голосіївського лісу й існує з 50-х років ХХ ст.

Голосеевский парк. Фото: Dgri/commons.wikimedia.org

У парку є чотири водойми вздовж струмка Оріхуватка. На нижньому ставку обладнана човнова станція. На березі найбільшого ставка відкритий прокат катамаранів.

Тут є дитяче містечко атракціонів, ресторан, монорельс «Роллер» із найдовшим маршрутом в Україні, кафе на воді, мотузковий парк, канатна дорога.

Сирецький Гай

Парк заснований на місці колишніх великих листяних лісів у 70-х роках ХХ ст. На його території розкинувся дендропарк із рідкісними для України видами декоративних рослин. Через парк протікає річка Сирець, є кілька озер і фонтан із джерельною водою.

У дендропарку проводять екскурсії, у тому числі в теплиці. У парку є дитяча залізниця, мотузковий парк.

Сырецкий Гай. Фото: Сарапулов. /commons.wikimedia.org

Парк Дружби народів

Розташований на двох островах — Трухановому і острові Муромець. У парку є місця для спортивного відпочинку, пляжі, дитяча зона з ігровими майданчиками, спортивно-розважальний комплекс. Обладнані зони для пікніка. Тут часто відбуваються спортивно-музичні фестивалі.

Парк Наталка

У цьому урочищі є занедбаний шоу-парк «Золоті ворота» та Північний залізничний тунель під Дніпром. Вони є історичними об’єктами. Після відкриття оновленого парку тут з’явилися оглядові майданчики, альтанки з видом на лівий берег, бульвар паркових скульптур.

У парку можна пограти в міні-футбол, позайматися стріт-воркаутом, поїздити на велосипеді, відвідати відкритий кінотеатр.

Парк Володимирська гірка

Для дітей у парку обладнана ігрова площадка, а на його території влітку проводять фестивалі. Є оглядовий майданчик, красиві альтанки і лавки для відпочинку в тіні дерев.

Парк Владимирская горка. Фото: Revontulet/commons.wikimedia.org

За матеріалами: The Village Україна.

http://www.epochtimes.com.ua/novyny-kyyeva/de-vidpochyty-na-pryrodi-malovnychi-parky-kyyeva-125253