Виявляється, стевія – солодша за цукор у 30 разів! Властивості та вплив на організм людини стевії детально дослідив Мойзес Сантьяго Бертоні, пише zhyvyaktyvno.org.
Дослідження тривали 12 років, виявилось, що в листі цієї рослини містяться речовини, які не має жодна рослина – дитерпенові глікозиди. Це натуральний замінник цукру, – доводить науковець. У нього нульова калорійність продукту, має протигрибкові й антибактеріальні властивості, не провокує викид інсуліну, тому що
не змінює рівень глюкози в крові, а нормалізує його.
Ця рослина не несе шкоди навіть при тривалому споживанні. Загалом такий продукт знижує рівень цукру в крові, покращує процеси відновленню й регенерації тканин і клітин, зміцнює кровоносні судини та нормалізує кров’яний тиск.
Купити стевію можна в аптеках або виростити вдома на підвіконні. А для використання перемеліть її в блендері. Трава дуже солодка, тож додавайте неповну чайну ложку до улюбленого напою і отримаєте неймовірний смак. У випічці стевія добре поєднується з цедрою лимона, м’ятою та медом.