Катар скасував візи для жителів 80 країн, серед яких і Україна

10 Серпня 2017 17:28
Катар скасував візи для жителів 80 країн, серед яких і Україна

фото Qatar Airways

Катар, ізольований своїми сусідами через дипломатичну кризу, в середу оголосив, що запроваджує безвізовий вʼїзд для 80 країн, щоб стимулювати розвиток туризму і авіагалузі, повідомляє AFP.

Серед цих 80 країн – і Україна.

«Скасування віз зробить Катар найбільш відкритою країною в регіоні», – сказав на прес-конференції в Досі офіційний представник відділу туризму Хасан аль-Ібрагім.

Представник міністерства внутрішніх справ Мохамед Рашед аль-Мазруей зазначив, що громадянам цих 80 країн потрібно буде надати дійсний закордонний паспорт для в’їзду в країну.

до програми скасування віз, яка вже почала діяти, входять переважно країни Шенгенської зони ЄС, інші західні країни, країни Латинської Америки та Азії. З арабських країн – тільки одна, Ліван.

Громадянам 33 країн тепер дозволено проживати в Катарі протягом 180 днів, а туристам із решти 47 держав можна бути в країні до 30 днів.

Представник МВС каже, що країни були відібрані на основі міркувань безпеки і економіки або з урахуванням купівельної спроможності їх громадян.

Qatar Airways, яка планує в цьому році включити в свою мережу 62 нових пункти призначення, отримає найбільші прибутки від нової програми скасування віз, зазначив директор авіакомпанії Акбар аль-Бейкер.

«Це історичне рішення, – заявив він. – У той час як деякі країни в регіоні закривають небо, Катар навпаки відкриває свої кордони».

Як повідомлялося, Qatar Airways до кінця року отримає у свій флот найбільший у Європі літак від Airbus A350-1000. Катарські авіалінії – перша компанія, яка замовила найбільший у Європі двомоторний пасажирський літак.

Нагадаємо, починаючи з 23 серпня 2017 року Qatar Airways почне літати в Україну і буде здійснювати щоденні вильоти з Дохи до Борисполя.

https://mind.kiev.ua/news/20175321-katar-skasuvav-vizi-dlya-zhiteliv-80-krayin-sered-yakih-i-ukrayina