Мінкультури саботує призначення гендиректора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника

30 Серпня 2017 17:17

Спеціальна конкурсна комісія щодо обрання нового генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника не змогла провести засідання через неявку 3х представників від Міністерства культури. Попри те, що на минулому засіданні комісії було ухвалене рішення про проведення конкурсу саме сьогодні і ті члени конкурсної комісії, які сьогодні не з’явилися, особисто проголосували про місце та час зібрання.

Про це заявив Голова спеціальної конкурсної комісії Олександр Федоренко.

За його словами, конкурс на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника мав би бути в першу чергу підтриманий Мінкультом, саме тому ситуація наразі виглядає як саботаж. Адже представники від Міністерства культури –  Роман Усенко, радник Міністра юстиції, Володимир Купрій, виконавчий директор Благодійного фонду «Творчий центр ТЦК», Юрій Соболь, генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника  «Чернігів стародавній»,  –  не вийшли на зв’язок з секретарем комісії і не повідомляли комісію про можливі причини своєї відсутності.

« Ми  сподівалися провести конкурс швидко і обрати найкращого серед кандидатів. Проте, неявка представників Мінкульту говорить про штучне затягування процесу обрання нового керівника заповіднику.  Наступне засідання комісії призначено на 14:00 1 вересня. Сподіваюсь, що Міністр культури проконтролює участь своїх представників на ньому», – зазначив Олександр Федоренко.

 Нагадаємо, згідно з законодавством, нового керівника заповідника має обирати спеціальна конкурсна комісія. До неї входять три представники заповідника (які не є членами колективу), три представники від Мінкульту і три представники громадських організацій, які працюють у сфері культури.

На першому засіданні конкурсної комісії було ухвалене рішення про друге засідання, яке мало розпочатися 30 серпня 2017 р. о 14:00, де було би проведено обговорення кандидатур і відповідне голосування.