Пройде перший в Україні фестиваль африканської культури Mama Africa Fest

1 Серпня 2017 11:32
Киян запрошують на три дні зануритися в екзотику Африки
4-6 серпня у мистецькому хуторі Обирок пройде перший в Україні фестиваль африканської культури Mama Africa Fest. Вперше Африку буде представлено в усій красі: традиційна і сучасна африканська музика, запальні африканські танці, фільми та дискусії про Африку, ярмарок  та унікальні африканські страви – три дні тотальної Африки!

– Саме африканські учасники, носії культури будуть презентувати Африку, як традиційну, так і сучасну. Також на фестивалі ми хочемо підняти тему співтворчості та комунікації африканців із українцями, адже Африка ближче, ніж нам здається, тому нам цікаві спільні проекти, де поєднуються стилі, мови та культура, – розповідають організатори Mama Africa Fest.

За музику на фестивалі відповідають  Мирослав Кувалдін (лідер гурту “The ВЙО” ведучий на сцені фестивалю), Very the Jerry (hip-hop вечірка з Нігерії), гурт Le Cour (афро-український фанк), King Kwa Zulu (бітбокс із ПАР), Kemi Oke (учасниця “Голосу країни” з Нігерії), Сандра Самбо (танцівниця та вокалістка “Сальто Назад”, художниця з Мозамбіку) “Alfa Alfa” (шоу з Уганди).  Крім того, цирковий перформанс покаже фокусник Селе (Кот д’Івуар)

Відвідувачів чекають чекають: театральні вистави, документальні фільми з дискусіями за участю африканських послів та представників різних країн “чорного” континенту, показ африканської моди, майстер-класи з танців, барабанне коло, матч із мініфутболу та ін.

На африканському ярмарку кожен гість фестивалю зможе придбати саморобні прикраси і традиційний африканський одяг. Там також буде представлена африканська їжа різних країн: від екзотичних дегустацій сарани чи змій до ефіопської кави та марокканського чаю. Африканські дівчата плестимуть всім бажаючим косички, розписуватимуть руки хною, гратимуть у доміно та гадатимуть на картах Таро.

Загалом в програмі фестивалю буде представлено культуру 16 країн Африки.

Mama Africa Fest готує цікавезну африканську програму для дітей. Ліпити звірів Сафарі та робити традиційні маски племен Ефіопії; грати вуличні ігри, в які бавляться малюки на вулицях Кенії чи у дворах Зімбабве; дивитися пізнавальні мультфільми за сюжетами народних казок Сенегалу! Тож організатори запрошують приїздити родинами та запрошувати дітей друзів.

Mama Africa Fest
Коли: 4-6 серпня
Де: мистецький хутір Обирок
Вартість квитків: від 400 грн. на всі дні (з 1 серпня – 500 грн.), дітям до 14 років, фронтовикам та їхнім родинам безкоштовно
Детальна інформація на сайті фестивалю

https://vechirniykiev.com.ua