У Києві прокуратура припинила забудову 3 га урочища Бичок

2 Серпня 2017 10:11

 

У центрі Києва зупинена забудова земель природно-заповідного фонду урочища Бичок. Органи прокуратури з метою збереження особливо цінних земель вживають заходів для припинення їх неналежного використання і повернення в державну власність. Про це повідомила прокуратура Києва.

У 2010 році Київська міськрада всупереч бажанню справжнього власника передала в оренду ТОВ Авеста – Строй під забудову майже 3 га земель природно-заповідного фонду Національного природного парку Голосіївський.

Законодавством встановлено, що на земельних ділянках природно-заповідного фонду забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає на стан природних комплексів або перешкоджає її використанню за цільовим призначенням, такі землі можуть вилучатися тільки за погодженням Верховної Ради.

З огляду на зазначені порушення, прокуратура Києва почала розгляд справи за позовом Національного природного парку Голосіївський і громадської організації Корчувате – наш дім про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, розташованої у Голосіївському районі Києва на Столичному шосе (урочище Бичок) та повернення земельної ділянки.

За даними прес-служби, суди першої та апеляційної інстанцій підтримали позицію позивачів і прокуратури і відмовили в задоволенні позовних вимог. Прокуратура Києва незаконні судові рішення оскаржила в касаційному порядку.

26 липня Вищий господарський суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій в частині відмови в задоволенні позовних вимог Національного природного парку Голосіївський, а справу передано на новий розгляд до Господарського суду Києва.
  http://news.liga.net