Вікенд киянина на 5 та 6 серпня

5 Серпня 2017 12:52

Ці вихідні будуть найспекотнішими у цьому році. Проте, сподіваємося, у вас вистачить мужності вирватися з-під домашнього кондиціонера. Надто вже цікавими обіцяє стати цей вікенд… виставки, фестивалі, повітряні змії і… коти (куди вже ж без них:)

Trukhaniv runday!

Усіх, кому влітку не сидиться спокійно, а хочеться активного відпочинку, запрошують на Труханів острів. Тут відбудеться відкритий фан-забіг в дружній і веселій атмосфері! Маршрут –  5км. Пробіг відбудеться за будь-якої погоди. Жодних обмежень щодо віку або спортивної форми теж нема. Після забігу усіх запрошують на заслужений пікнік.

Коли: 8:30 по 10:00

Де: перетин вул. Паркова і вул. Труханівська. В 100 метрах по ходу руху з Паркового мосту на Труханів острів. Орієнтир – зелений прапор “runday”

Реєстрація безкоштовна на www.runday.org (1 раз на всі забіги)


Вечірка для дівчат і не тільки

Фестиваль «У пошуках made in Ukraine» презентує: RYBALSKY GIRLS PARTY!  У програмі: зіркові спікери, великий розпродаж суконь, б’юті бар, драйвова музика і багато смачного. А ще – ігровий майданчик для дітей. Також не забули про чоловіків – на них чекає яскравий Men’s Corner. Весь день – надихаючі виступи спеціальних гостей RYBALSKY GIRLS PARTY. Програму шукайте тут.

Коли: 11.00 до 23.00

Де: Рибальський бульвар

Вхід вільний


Свято повітряних зміїв

У ці дні у Києві  пануватимуть повітряні змії. Вони піднімуться вверх, та розфарбують літнє небо яскравими фарбами, розмаїттям форм і кольорів. Тут і східні дракони, і непізнані літаючі об’єкти, і химерні казкові птахи. Дітлахи зможуть відчути себе дорослими, тримаючи за мотузку це дивовижне створіння, а дорослі – повернутися в босоноге дитинство, де усі мрії збуваються. У програмі: розмальовування та запускання повітряних зміїв; майстер-клас з прикрашання повітряного змія; перегони повітряних зміїв; вітамінний квест; сімейні ігри та конкурси; сюрпризи та подарунки.

Коли: 05–06 Серпня, 10:00–20:00.

Де: агропарк “Кукулабія”, вул. Велика Кільцева, 110-А

Вартість: 100 грн, дітям 50 грн.


День спорту та здоров’я

5 серпня у парку “Позняки” відбудеться сімейний День спорту та здоров’я. На вас чекають: веселі тренування для дітей у мобільному спортзалі My Gym; ігрова зона для дітей від Chicco-Україна; розіграш подарунків та сертифікатів від партнерів заходу. Ну і консультації лікарів – ортопеда, дерматолога, педіатра та курси екстренної медичної допомоги. Організатори запрошують приходити усією родиною
Коли: з 11:00 по 19:00

Де: Парк Позняки, Михаила Драгоманова 31,

Вхід вільний


НЕДІЛЯ, 6 серпня

Флешмоб двійнят

6 серпня всіх двійнят і близнят, а також їх батьків запрошують взяти участь у флешмобі, присвяченому Міжнародному дню двійнят. Організатори замахнулися на рекорд по кількості двійнят в одному місці – для фіксації цієї події запрошені представники національного реєстру рекордів. Долучатися запрошують  дітей до 16 років. Учасникам необхідно мати при собі копії свідоцтв про народження дітей.

Коли: 10:00-13:00

Де: ВДНГ, 12 павільйон


А ви – археолог?

У неділю, 6 серпня, Музей історичних коштовностей України  запрошує  до участі у інтерактивній грі “Ти — археолог”. Насамперед запрошують дітей 10-14 років.  Юні археологи дізнаються про те, як проводяться справжні археологічні дослідження, та який шлях повинні пройти експонати, перш ніж опинитися у вітринах музеїв. В процесі гри діти відчують себе справжніми археологами, дослідниками та шукачами давніх скарбів.

Коли: о 14:00, за адресою

Де: вул. Лаврська, 9, корпус 12 (територія Києво-Печерської лаври).

Вартість: 30 грн + вхідний квиток до музею (30 грн для школярів).


Фільм-виставка: Дивовижний світ Ієроніма Босха

Кінотеатр “Київ” запрошує на додатковий сеанс документального фільму, який викликав неабиякий інтерес у любителів мистецтва в усьому світі. Ієронім Босх – художник, який пов’язав своєю творчістю Середньовіччя та Новий час,залишившись загадкою. Дивовижний «Сад земних насолод» і пронизливий «Се людина», найбільш незвичайний в історії образ Іоанна Хрестителя і триптих «Віз сіна» і зараз вражають тим, як химерно Босх поєднує непоєднуване і використовує метафору в живописі. Фільм пропонує післямову до виставок, які пройшли в голландському місті Хертогенбос і в музеї Прадо в Мадриді у 2016 році. Фільм-виставка демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами. Не рекомендований до перегляду особам віком до 16 років!

Коли: о 15-00

Де: Кінотеатр “Київ”

Вартість: 150 грн


Прогулянка дохристиянським Києвом

Чи багато ви знаєте про релігію та магію давніх слов’ян?  Розібратися де правда, а де вигадка, ви матимете шанс, коли побуваєте на екскурсії  по Києву, схованому від очей людей непосвячених, – по Києву язичницькому. Серед надсучасних київських будівель ви побачите справжнього слов’янського ідола, таємні язичеські знаки, древні капища і капища сучасні. Дізнаєтеся про великих богів і маленьких, силу та слабкість волхвів, роль князів у язичництві, та про справжню руську магію.

Де: 6 серпня, з 11:00,
Коли: Софіївська площа, біля пам’ятника Богдану Хмельницькому.
Вартість: 120грн, для груп від 3 чоловік – 100 грн


День Кота

У неділю в центрі Києва святкуватимуть  Всесвітній День Кота (скільки їх у році, насправді, не знає навіть і Вікіпедія). З нагоди свята волонтери та природоохоронці влаштують  благодійний концерт на користь 70 тваринок, які живуть у Київському зоопарку і потребують харчів, стерилизації та щеплення. А ще Зоокоти переселяються на нове місце через реконструкцію зоопарку і потребують житла!  Тож будуть збирати кошти на бруси і стовпчики для паркану, купівлю та утеплення на зиму будиночків для котів.

Коли: з 18:00 по 22:00

Де: SURF cafe FreeGen, Басейна, 12

Вартість: 50 грн + за бажанням благодійний внесок у скарбничку.

https://vechirniykiev.com.ua