Як правильно підготуватись до занять спортом: поради експерта

4 Серпня 2017 10:34
Заняття у спортзалі

Відома тренерка з Великобританії Кіра Стокер поділилася шістьма простими порадами, які допоможуть правильно підготуватись до занять спортом.

Поради, які допоможуть добре налаштуватись на заняття та зробити їх максимально корисними опублікував портал Refinery 29.

Слухайте підказки власного тіла

За словами Стокер, важливо приходити на заняття з позитивним настроєм – інакше тренування може нашкодити. Вона вважає, що є дні, які не підходять для занять спортом. Тренуватись, наприклад, не варто, якщо ви недобре себе почуваєте, відчуваєте слабкість чи маєте поганий настрій.

Знайдіть заради чого тренуватись

Один з ключів до вдалого тренування – щира мотивація. На думку експерта, щоб відпрацювати на повну ви маєте добре знати нащо тренуєтеся та часто нагадувати собі цю причину. Це допоможе досягти серйозних результатів.

Займайтесь за планом

Щоб ефективно тренуватись, потрібно скласти чіткий графік та план вправ. Вона вважає, що діловитість у заняттях підвищить ефективність та зробить їх правильними,

Подумайте про харчування

За словами тренера, за кілька годин до занять потрібно поїсти. Проте точний проміжок між прийомом їжі та тренуванням потрібно визначати самостійно, адже кожний організм унікальний.

А під час занять не забувайте про воду – правильний водний баланс гарантуватиме вам чудове самопочуття та заряд енергією.

Складіть плейлист

Музика може стати чудовою мотивацією та помічником під час занять. Складіть свій “ідеальний” плейлист наперед та вмикайте, коли починаєте тренуватись. Експерт наголошує, що правильним плейлистом можна підвищити темп та інтенсивність тренування.

Зробіть динамічну розминку

Почніть заняття з динамічної розминки. Зімітуйте ті рухи, які ви робитимете під повноцінного тренування. “Приготуйте своє тіло до роботи, яку ви збираєтеся робити в той день”, – додала тренер.

Джерело: 24tv.ua