З ким потрібно обмежити спілкування, щоб життя засяяло яскравими фарбами

20 Серпня 2017 09:44

1. Любителі створити стресову ситуацію

Є такі люди, які вміють створити напругу на порожньому місці. Зробити з мухи слона, приправивши все доброю істерикою. Наше життя і так сповнене стресів – навіщо регулярно спілкуватися з людиною, яка додає цих потрясінь? Вона передає тобі свою скутість, страх за життя. Спробуй позитивно подіяти на цю особу, якщо ж все безнадійно – краще бачитися якомогаа рідше.

2. Ті, хто використовує тебе

Ці безсоромники не повинні з’являтися в новому році у тебе вдома. Постарайся розірвати відносини з тими, хто відверто тебе використовує вже давно, і ти знаєш про це, але припинити спілкування все не було нагоди. Вистачить щось робити на шкоду собі, допомагай людині тільки тоді, коли хочеш і можеш, а не щоб догодити комусь!

3. Люди, які не поважають тебе

Я ставлюсь з повагою до оточуючих, тому мені хочеться, щоб мене поважали. Якщо цього не відбувається, задоволення від спілкування пропадає, адже дефіцит взаємної поваги робить людей зовсім чужими і грубими. Людина, яка тебе не поважає – погана компанія, прийшов час позбутися такої особи.

4. Ті, хто робить тобі боляче

Якщо людина заподіює тобі біль – відпусти її. Зазвичай це люди, від яких ми залежимо емоційно, які багато означають для нас. Відпусти цю людину, дозволь йому робити те, що він хоче. Можливо, він повернеться до тебе, коли щось переосмислить, і ваші стосунки перестануть бути болючим для тебе. А якщо ні – нічого страшного, не варто витрачати своє життя на постійне відчуття болю.

5. Брехуни і пліткарки

Всі люди брешуть, це відбувається постійно. Щоб не здатися дивним і смішним, щоб здаватися краще, ніж вони є. В принципі, брехня стала таким поширеним явищем, що навіть не вважається пороком. Але май на увазі – найближчі люди, яким ти довіряєш, брехати тобі не повинні! Якщо це відбувається – вам не по дорозі. Бережись нещирих друзів і близьких-ошуканців. Вони можуть зіпсувати твоє життя…

6. Лицеміри

Люди, які посміхаються при зустрічі, а за спиною – говорять гидоту. Навіщо вони взагалі потрібні? Це настільки негідна поведінка, що і говорити про них не хочеться.

7. Егоїсти

Вони небезпечні тим, що лише створюють ілюзію – ілюзію любові, дружби, розуміння. Вони змушують тебе відчути безпеку, ти думаєш, що можеш розраховувати на них у будь-якій ситуації. Але, на жаль, це не так. Такі люди люблять приймати допомогу, а от самі – ніколи не допоможуть. Попрощайся з ними.

8. Ті, хто не хоче змінюватися

Ти постійно розвиваєшся, чи не так? Адже прогресувати – це нормально, людина не може стояти на місці. Якщо хтось зупиняється і вперто не хоче рости, ні духовно, ні у своєму фізичному способі життя – уникай цієї людини. Вона буде тягнути тебе назад, наприклад, часто друзі схиляють новоспечених спортсменів вживати спиртне. Так відбуватися не повинно – друзі створені підтримувати тебе і робити тебе кращим!

9. Люди з минулого

Ти можеш не спілкуватися з цією людиною декілька років, а вона й досі має для тебе значення. Люди з минулого – окрема категорія. Викреслити їх потрібно з голови. Старі прив’язаності ні до чого доброго не приводять, зрозумій.

10. Люди, які просто займають простір

Твій особистий час – досить-таки обмежений ресурс. Щоб розпоряджатися ним правильно, фільтруй, куди ти його витрачаєш. Бувають люди, які забирають його негідним чином. Нехай таких надокучливих персонажів буде менше!

Оточуючи себе неповноцінними людьми, ти робиш життя менш повноцінним. Допомагай іншим ставати гармонійними, дивлячись на тебе – будь позитивним прикладом. Якщо ж позитивний вплив людина не сприймає, вона не хоче бути в твоєму товаристві, тому краще зроби перерву в спілкуванні. Енергетичні вампіри – ті типи людей, про яких йшлося вище. Перестань їм догоджати, живи для себе.

Джерело: depo.ua