Законотворча робота деяких депутатів – це робота на сміттєвий бак, – політолог

17 Серпня 2017 17:11

Оприлюднені  дані дослідження Комітету виборців України півсотні депутатів, які досі не стали авторами жодного прийнятого закону, свідчать  не тільки  про низьку продуктивність деяких народних обранців. Це говорить про те, що по факту кожний сьомий депутат займається профанацією по відношенню до колег та виборців.

Так вважає Олександр Федоренко, політолог, керівник столичного осередку політичної партії «Громадський рух  Миколи Томенка «Рідна країна».

«Це означає, що законотворча робота для деяких нардепів не є професійною діяльністю, за яку вони наразі отримують зарплати та преференції. Якщо із 127 запропонованих одним з нардепів ініціатив жодна не стає  законом, то це робота на смітник. За невиконання планів продаж менеджера можна звільнити, за смертельні випадки в ході лікування має бути звільнений лікар, за отруєння відвідувачів кафе несе відповідальність повар. А от народний депутат за своєї непродуктивності відповідно до діючого законодавства, не несе жодної відповідальності», – зазначає Федоренко.

Нагадаємо, що за даними дослідження Комітету виборців України, у Верховній Раді є 66 народних депутатів, які досі не стали авторами жодного прийнятого закону. Такі нардепи зареєстрували від одного до кількох десятків проектів законів, однак жоден із них не було прийнято. 

У списку найменш продуктивних депутатів ВР є низка резонансних прізвищ. Зокрема, це А. Білецький, Д. Ярош, Ю. Бойко, В. Рабінович, Є. Мураєв, Д. Білоцерківець, С. Льовочкін, Н. Шуфрич, В. Хомутиннік, М. Добкін, Д. Добкін.