
Його має вміти підносити кожна господиня, причому підносити так, щоб після цього кожен гість хотів залишитися чи прийти ще, а кожна рідна людина чекала за сніданком, обідом чи вечерею барвисту духмяну страву з пузатої осінньої ягоди.
Гарбуз справедливо заслуговує на чільне місце на наших обідніх столах. Це право він заслужив великою кількістю вітамінів та мікроелементів, за що його все частіше називають «аптекою в мініатюрі».
Він багатий на вітаміни та мінерали, зокрема на В1, В2, С, Е, РР, бета-каротин, залізо, цинк, фтор, кремній, кальцій, калій, магній. Такі вітаміни, як К і Т, майже ніде, крім гарбуза, не зустрічаються.
Цей овоч має унікальні цілющі властивості.
Немає кориснішої їжі для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання, ніж страви з гарбуза.
Бо калій, який у великій кількості міститься в гарбузах, сприяє поліпшенню роботи серця та зміцненню судин, а також позбавляє набряків.
Оскільки в гарбузі є дуже багато мінеральних речовин, які беруть участь у кровотворенні, його вживають із лікувальною метою при недокрів’ї.
Окрім цього, гарбуз містить багато клітковини, він низькокалорійний та дієтичний. Тому без хвилювань за зайві кілограми, з піклуванням про власне здоров’я і здоров’я родини сміливо додавайте гарбуз до свого меню. А готувати з ним можна все: супи, солодкі десерти, випічку, м’ясні страви, салати.
Джерело: Україна молода