Де в столиці виховують майбутніх президентів

18 Вересня 2017 09:07
Де в столиці виховують майбутніх президентів

Стартував новий навчальний рік в Українській Академії Лідерства

200 обдарованих молодих людей у віці від 16 до 21 року з усіх регіонів України розпочали інтенсивний курс навчання для молодих лідерів. У їхній програмі: підкорення гірських вершин та вивчення основ державотворення у країнах ЄС, соціальні проекти для українських регіонів та вивчення найрізноманітніших дисциплін — від політології до англійської мови. Освіта в академії безкоштовна: кожен студент отримує стипендію від інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Уже третій рік поспіль Українська Академія Лідерства виховує нову еліту країни за 10-місячною програмою, що поєднує фізичний, емоційний та інтелектуальний розвиток особистості на основі спільних цінностей. Вона наслідує успішний приклад Ізраїлю, де  вже понад 20 років виховують майбутніх лідерів. Наразі 30% політичної еліти Ізраїлю – випускники подібних академій. Ерез Ешель, засновник Академії лідерства в Ізраїлі, став стратегічним консультантом академії в Україні.

Відбір студентів академії проходить у 3 етапи. Спочатку майбутні лідери заповнюють онлайн-анкети, де вказують мотивацію, досвід та своє бачення України у 2030 році. Під час регіонального відбору за кандидатами спостерігають у дії. Останній, національний, етап — це 2 дні випробувань у Карпатах та співбесіди з командою академії.

За рік навчання, окрім щоденних занять та зустрічей з лідерами країни, всі студенти двічі їдуть в освітні експедиції за кордон: на початку року — в Ізраїль, де знайомляться з історією його державотворення, а в кінці — як молоді амбасадори України здійснюють лідерську місію і культурну дипломатію в кількох країнах Європейського Союзу. Крім цього, протягом року студенти досліджують різні регіони України та їхні потреби, реалізують волонтерські проекти та разом підкорюють карпатські вершини.

Вже під час навчання в академії студенти запускають власні соціальні та культурні проекти.

— Рада директорів нашого фонду, котра вже більше 20 років інвестує в Україну та розуміє вплив освіти на компанії нашого портфоліо, щиро підтримала ініціативу створення Української Академії Лідерства, — зазначає Ярослава Зелінські Джонсон, президент та головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund. — Адже ми переконані, що трансформаційних змін в Україні можна досягти, лише забезпечивши нове покоління відповідальних громадян належною освітою. Ми впевнені, що студенти академії стануть гордими громадянами України — лідерами нашого суспільства, котрі будуть взірцем для інших і допоможуть визначити майбутнє України в найближчі роки.

https://vechirniykiev.com.ua