Куди подіти старі книги

21 Вересня 2017 09:09

20150903173413-books-shop-fair-library-used-bookshelf-literature-study-textbooksЯкими би цінними не вважали книги в усьому світі, все ж бувають моменти, що от самі ці декілька томів ви у своєму домі тримати не хочете. Вони старі-пошарпані, вам не подобається їх палітурка чи тематика. То що ж робити в такому випадку? Адже просто викинути на смітник не піднімається рука… Є декілька варіантів, куди подіти старі книги, однак спершу книги потрібно посортувати.

1. Найстрашніший спосіб позбавитися від книг

Якщо книги замокли чи зацвіли, і віддати їх комусь чи використати якось по-іншому не вийде, вихід один – на макулатуру. Нехай за копійки, але таким чином ви подаруєте книзі нове життя. Можливо, вона переродиться у сучасне видання або хоча у блокнот із рецикльованого паперу.

2. Продати книги в інтернеті

Зараз достатньо сайтів, де можна виставити фотографію книги із її описом. Маєте художню літературу, технічну чи “Гінекологію великої рогатої худоби”? Викладайте їх на сайті – раптом хтось шукає саме те, що у вас лежить без потреби?books4

3. Віддати букіністам

Не вмієте продавати книги самі чи не маєте на це часу? Віддайте в магазин букіністики або віднесіть на блошині ринки. Там є люди, які оцінять кожну книгу і постараються знайти їй нового власника.

4. Віддати книги знайомим та в бібліотеку

Ваш друг збирає всі видання Великої радянської енциклопедії чи просто книги про війну, а у вас якраз ці книги припадають пилом? Маєте книги, які колись проходили по шкільній програмі з літератури і впевнені, що більше читати не візьметеся? Несіть книги туди, де їм будуть раді: друзям, в бібліотеки.

5. Буккросинг

Любите подорожувати? Книги також люблять. Прочитав книгу сам – дай почитати іншому. Буккросинг зараз стає все популярнішим, тож книги мандрують не тільки з міста в місто, а й поміж країнами.

6. Зробити з книг деталь інтер’єру

Маєте час і натхнення, а також руки з правильного місця? Зробіть із книги секретну скриньку, поличку чи столика. Тут головне фантазія і бажання дати нове життя непотрібним речам.