Виявляється, за допомогою їжі можна продовжити свою активність, молодість і життя на кілька десятиліть.
Пропонуємо ознайомитися зі списком найкращих продуктів-геропротекторів.
10 місце — вівсянка
Вона знижує зміст цукру в крові, корисна при низькій кислотності шлункового соку, млявому травленні, нормалізуює роботу кишечника, тому корисна при запорах і проносах.
9 місце — часник
Часник знижує дію шкідливих речовин в організмі, розширює судини, знижує кров’яний тиск, підтримує функцію серцевого м’яза і клітин головного мозку. Знижує ризик розвитку ракових захворювань.
8 місце — зелений чай
За своїми антиоксидантними можливостями чашка зеленого чаю рівноцінна порції овочів. Багатий речовинами, що захищають від ракових і серцево-судинних захворювань, має здатність знижувати вміст цукру і холестерину в крові.
7 місце — морська риба
Згідно з проведеними дослідженнями, вживання жирної морської риби 5 разів в тиждень знижує ризик інсульту на 54% завдяки ненасиченим жирним кислотам та бета-каротину.
6 місце — какао
Містять велику кількість сильних антиоксидантів. У бобах какао їх більше, ніж у зеленому чаї. Часте вживання какаовмісних продуктів знижує ймовірність появи ракових захворювань, виразки шлунка, сінної лихоманки і зміцнює імунітет організму.
5 місце — проростки пшениці
Один з корисних продуктів харчування. Очищає організм від шлаків і токсинів, нормалізує мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Регулює обмін речовин і активізують імунну систему.
4 місце — яблука
Яблука містять пектини, антиоксидант кверцетин, залізо, йод. Регулярне вживання яблук сприяє очищенню організму, знижує рівень холестерину і ризик серцево-судинних і ракових захворювань.
3 місце — виноград
У темному винограді (чим чорніше, тим краще), насамперед у шкірці і кісточках міститься велика кількість ресвератрола — одного з найпотужніших природних антиоксидантів, який діє в десятки разів сильніше вітаміну Е.
2 місце — помідори
Одним з найсильніших природних антиоксидантів відомих на сьогодні є лікопен. Помідори містять найбільше лікопену. Він впливає на імунну систему, покращує відновлення тканин. Знижує ризик розвитку ракових захворювань.
1 місце — чорниця
Чорниця — найбагатше джерело антоціанідінов, це найсильніші із усіх природних антиоксидантів. Ягода не тільки зміцнює зір, вона здатна відновлювати багато функцій організму і могутньо протидіяти старінню: поліпшується пропускна здатність клітинних оболонок і знижується рівень запальних процесів в організмі. Поліпшується передача нервових імпульсів, що запобігає хвороби Паркінсона, Альцгеймера. Крім того, вона зміцнює стінки судин і знижує рівень цукру в крові.
Джерело: infokava.com