Цікаві факти про продукти харчування

7 Вересня 2017 12:42
banana
Мигдаль — близький родич сливи і вишні. Всі вони відносяться до підродини сливових . Тільки у мигдалю кісточка їстівна .
Яблуня — родичка троянди. Тепер у вас є законна підстава дарувати кульок яблук замість традиційного букета. Втім , подарувати разом з яблуками груші , мигдаль , вишню із черешнею або ту ж сливу — теж доречно. Все це ботанічне сімейство «Рожеві ».
Банани — НЕ фрукти. Бананове дерево — це трава . На жаль , банани не можна віднести ні до зернових , ні до салатної зелені.
 Найбільш географічно поширена в усьому світі молоко — козяче . Оскільки кози можуть жити і годуватися там , куди жодна корова не забреде .
Моркву спочатку вирощували не заради солодкого кореня , а для отримання ароматних зерен і зелені , які використовувалися як спеції і ліки. У Європі цей коренеплід вважається овочем і фруктом одночасно. Португальці , наприклад , виробляють і продають морквяний джем.
Батьківщиною кетчупу вважають Америку , але продукт харчування , який носив таку назву , в XVII столітті привезли з Китаю до Англії. Тоді до його складу входили анчоуси , горіхи і гриби , а томатів не було й близько. Мабуть , барвників та консервантів теж — аж до появи на початку XX століття бензонат натрію.
Рисом харчується половина населення земної кулі. У Росії він відомий з Середньовіччя під назвою « сарацинське пшоно » , але масово вирощувати рис почали тільки в XIX столітті. Зате в ісламських країнах існує міра ваги , що дорівнює одному рисовому зерну — арузза , складова 0,0186 р.
У полуниці більше вітаміну С, ніж в апельсині . А в петрушці або солодкому перці — ще більше.