У Києві стартує новий театральний сезон Національної оперети України

23 Вересня 2017 12:46

 

Новий театральний сезон Національної оперети України у Києві стартує прем’єрами – “Театр у кишені, або всі ролі зайняті”, “Ханума”, “Скрипаль на даху” та інші, передає УНН.

“Сезон буде насиченим, цікавим і надзвичайно активним. Маємо велику прем’єрну мапу. На початку сезону 6 та 7 жовтня відбудеться прем’єра на малій сцені “Театр у кишені, або всі ролі зайняті” за Моцартом у постановці молодого режисера Максима Булгакова. Ця вистава здійснена за результатами конкурсу, що проходив у жовтні минулого року, де М. Булгаков став одним з переможців.  9 та 10 листопада  на основній сцені – велика прем’єра “Ханума”  Гії Канчелі. Її ставить грузинська команда. У лютому прем’єра поетичної драми Маруся Чурай, режисер-постановник Сергій Павлюк з Херсону. На весну маємо великий проект “Скрипаль на даху” Джеррі Бока (режисер-постановник Богдан Струтинський, прим. ред.). В репертуарі Національної оперети є тематичні концерти де, зазвичай, змінюється наповненість програми, з’являються прем’єрні музичні номери. Такі концертні програми полюбилися глядачам і вже стали доброю традицією Театру оперети – “Штраус в опереті”, “Вечір мюзиклу”, “Симфонічний концерт”, “Кіноконцерт” та багато інших. У цьому сезоні ми плануємо випустити прем’єрні концертні проекти”, – розповів художній керівник Київського театру оперети Богдан Струтинський.

За його словами, масштабні і насичені програми матимуть два великі міжнародні фестивалі, ініційовані Національною оперетою. 4, 5 та 6 травня у Івано-Франківську проходитиме “Carpathian space”, в рамках якого відбудеться міжнародний форум освітян творчих ВУЗів, де будуть присутні міністри освіти, ректори творчих вишів з багатьох країн світу. Наш “Оперета-фест” (“О-Фест”) відбудеться 9 та 10 червня. Міжнародна концертно-мистецька програма буде представлена широкому колу глядачів у Національній опереті України та оpen-air на Співочому полі у Києві й у парку міста Буча.

“У цьому сезоні маємо активну гастрольну мапу. На моє глибоке переконання гастролі – це необхідна і важлива частина театрального розвитку. Вже в жовтні ми вирушаємо з виставами до Чернігова та Чернівців.  У листопаді – велика гастрольна поїздка до Івано-Франківська із програмою з трьох вистав: “Графиня Маріца”, “Сорочинський ярмарок”, “Труффальдіно із Бергамо” та концерту “Bravo l’operette”. Наші артисти братимуть участь у фестивалі в Тбілісі. Весною відбудеться концертний проект у Литві, заплановано також поїздки на театральні фести до Полтави і Херсону. Будуть продовжуватись гастролі у Польщі”, – додав він.

За словами Струтинського, фінальний концерт сезону Національна оперета України представить глядачам оpen-air, на Троїцькій площі. Сподіваємось, це буде прекрасна можливість насолодитися оперетою,  живою класичною музикою для багатьох киян та гостей нашого міста.

Джерело: УНН