У Києві встановили 6 автоматів з продажу криптовалюти

5 Вересня 2017 14:22

Києві почали встановлювати термінали для купівлі криптовалюти.

Про це повідомляє KUNA Bitcoin Agency у Facebook.

«Почалося відкрите тестування системи криптоматів в Україні — приватний підприємець, який купив перші 6 терміналів для продажу біткоіни за готівку, вже розмістив їх в Києві, ще 2 наступного тижня з’являться в Харкові», — йдеться у повідомленні.

На сайті проекту є карта розташування криптоматів.Зазначається, що сам процес покупки криптовалют через біткоіни-термінал «дуже простий». Автомат приймає готівку від 500 гривень, після чого біткоіни відправляються в електронний гаманець.

«По завершенню тестування усі зацікавлені особи зможуть придбати криптомати для установки. Вже отримані заявки на більш ніж 150 крипто-терміналів по всій Україні», — ідеться у повідомленні.

31 серпня Рада фінансової стабільності обговорила статус криптовалюти в Україні і дійшла висновку, що треба прийняти окремий законопроект, який визначить статус біткоінів та інших криптовалют. Наразі ж віtcoin не має визначеного правового статусу в Україні.

У травні цього року в Україні відкрили перший bitcoin-автомат. Автомат цифрової валюти, яка створена і працює в мережі інтернет, розташований в одному з торговельних центрів Одеси.

https://hromadske.ua/posts/u-kyievi-vstanovyly-6-avtomativ-z-prodazhu-kryptovaliuty