Україна вперше буде представлена на Міжнародному кінофестивалі в Торонто

5 Вересня 2017 17:26

На Міжнародному кінофестивалі в Торонто вперше буде представлений стенд України.

Про це повідомив на прес-конференції голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, передає «Укрінформ».

Також під час 42-го Міжнародного кінофестивалю, що проводитиметься 6-17 вересня, проведуть Дні українського кіно.

«Уперше Україна на рівні і офіційному, й індустріальному долучиться до великих кіноіндустріальних івентів у Північній Америці. Це — епіцентр кінематографічного світового життя, і дуже важливо приносити туди інформацію про нашу індустрію, налагоджувати контакти, представляти наше кіно, можливості нашої країни по залученню кіновиробників з усього світу… У рамках заходу ми плануємо також провести Дні українського кіно в Торонто, де можемо продемонструвати найкращі українські фільми останніх часів», — сказав Іллєнко.

Він додав, що на проведення заходів Держкіно та МЗС виділять по 450 тисяч гривень.

За словами директорки Української кіноасоціації та Media Resourses Management Вікторії Ярмощук, кіноіндустрія вклала в проект лише близько 6 тисяч доларів.

«Але ми сподіваємося, якщо вибудуємо лінійку участі України у важливих для нас фестивалях, зможемо максимально зняти цей тягар із держави, залучаючи не лише гравців індустрії, а й спонсорів», — сказала вона.

Гендиректор компанії «Артхаус Трафік», яка є організатором Днів українського кіно в Торонто, Денис Іванов розповів, що в програмі з 8 до 10 вересня будуть показані різні фільми, зняті останнім часом в Україні.

Це — «DZIDZIO Контрабас», «Червоний», «Припутні» Аркадія Непиталюка (вийде наприкінці вересня), «Гніздо горлиці», а також «Школа №3» та «Процес» про Олега Сенцова.

Також зазначається, що інформація про ув’язненого РФ українського режисера розповсюджуватиметься на українському стенді, який працюватиме з 7 до 17 вересня.

https://hromadske.ua/posts/ukraina-vpershe-bude-predstavlena-na-mizhnarodnomu-kinofestyvali-u-toronto