Українські школи виграли грант від FIRST LEGO League 2017

28 Вересня 2017 14:16
У 1998 році некомерційна організація FIRST та LEGO Group об’єднали зусилля і створили міжнародну програму–конкурс FIRST LEGO League (FLL), а пізніше FIRST LEGO League Junior (FLL Jr.).
Місія обох програм полягає у тому, аби показати учням та вчителям: світ науки та технологій є неймовірно цікавим та захоплюючим! Міжнародна програма складена таким чином, щоб учні могли весело навчатись, отримуючи задоволення під час занять наукою та технікою.
Програма FLL Junior розрахована на дітей початкової школи (вік 6-10 років), а програма FLL створена для дітей віком від 9 до 16 років та включає робототехніку.
На початку кожного навчального року, команди у всьому світі отримують Завдання, яке вони мають вирішити впродовж 3-6 місяців та презентувати на фестивалі. Завдання кожного року присвячено певній актуальній світовій науково-технологічній проблемі. Коло цих проблем дуже широке і охоплює такі теми, як, наприклад – глобальний клімат, захист океанів, допомога літнім людям, сучасні освітні технології та інші. Тема минулого року була присвячена вивченню взаємодії між людьми та тваринами і мала назву «Пліч-о-пліч з Тваринами». В цьому сезоні тема FIRST LEGO League присвячена вивченню води, її властивостей та дивовижного світу водних ресурсів.
Команда складається з 2-10 учасників (для програми FIRST LEGO League) та з 2-6 учасників (для програми FIRST LEGO League Junior) і може бути сформована на базі будь-якого навчального закладу. Після того, як команда зібрана, діти починають виконувати Завдання.
Тож трирічний грант отримали наступні навчальні заклади:
Полтавська гімназія №21 Полтавської міської ради Полтавської області – м. Полтава
Криворізький Покровський ліцей Криворізької міської ради Дніпропетровської області – м.Кривий Ріг
Полтавський навчально-виховний комплекс (ЗНЗ-ДНЗ) №16 Полтавської міської ради Полтавської області – м. Полтава
Вище професійне училище № 7 м.Кременчука Полтавської області – м.Кременчук
Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Бабин – Чернівецька обл, с.Бабин
Старокутська ЗОШ І-ІІІ ст – с. Старі Кути, Івано-Франківської обл
КЗ “Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів “Світоч” Василівської районної ради Запорізької області – Запорізька область, м. Дніпрорудне
Кіровоградська гімназія нових технологій навчання – м. Кропивницький
Кам’янсько-Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Кам’янсько-Дніпровськoї районної ради Запорізької області – Запорізька область, м.Кам’янка-Дніпровська
Довжанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – Закарпатська обл, с. Довге
http://z-group.info/ukrajinski-shkoly-vyhraly-hrant-vid-first-lego-league-2017.html