Українсько-німецька бієнале мистецтв

26 Вересня 2017 14:28
Українсько-німецька бієнале мистецтв ― Новини культури України  - Медіа-портал "Культура"

З 27 до 30 вересня2017 року Україна вітатиме художників із Німеччини в рамках IV частини художнього проекту Art and Film Biennale, що був заснований  2013 року у відомій мистецькій колонії Ворпсведе (Нижня Саксонія, Німеччина).

«Бієналепокликана розповісти про мистецьку схожість унікальних європейських міст. У 2016 році Україна стала почесним гостем бієнале у селищі Ворпсведе, а вже наприкінці вересня 2017-го цей міжкультурний обмінотримає продовження у Києві»,— пояснює Юрган Хаазе, ініціатор та директор Art and Film Biennale.

Німецькі художники через свої роботи не лише розкажуть історію про минуле та сучаснеоднієї з найвидатніших мистецьких колоній, але й покажуть, як сьогодні мистецтво впливає на Європу.

Роботи сучасних митців – живопис, скульптура, фотографії – під спільною назвою «Торгівля ілюзіями» будуть представлені у відомих виставкових просторах Києва — Національному музеї Тараса Шевченка та Educatorium (галерея «Дукат»).

Мета цьогорічної Art and Film Biennale—пов’язати сучасне мистецтво Німеччини з творчим досвідом митців України.

Програма заходу передбачає кінопокази, музичні перформанси, лекції та публічні дискусії, що відкриють нові культурні перспективи.

Свої роботи у рамках цьогорічної бієнале представлять художниця Маргарет Келлі, один із найвідоміших скульпторів Німеччини Вальдемар Отто, німецький фотограф Рудіґер Любріхт, що став відомим завдяки своїм «Чорнобильським серіям».

Серед українських митців будуть представлені Інара Багірова, Катерина Бучацька, Олексій Золотарьов, Віталій Кохан, Денис Кравець, Марсель Онисько, Олексій Сай, Руслан Тремба, Ельміра Шемседінова, група GAZта інші.

Урочисті церемоніївідкриття проекту відбудуться:

27 Вересня о 18-30 у Національному музеї Тараса Шевченка

за адресою бульвар Тараса Шевченка 12

29 Вересня о 19-00 галерея Educatorium

за адресоювул. Рейтарська 8б

http://cultua.media/ukransko-nmecka-bnale-mistectv