Український мультик візьме участь у конкурсі короткометражок в Варшаві

27 Вересня 2017 12:07

Український мультик візьме участь у конкурсі короткометражок в Варшаві

Анімаційний фільм «Чудове чудовисько», створений за підтримки Держкіно України, відібраний до участі у конкурсній програмі короткометражних фільмів 33-го Варшавського міжнародного кінофестивалю.

«Чудове чудовисько» створене студією «Червоний Собака» за 100% підтримки Держкіно України. Кінопроект став переможцем 5-го конкурсного відбору Держкіно. Сценарій написаний на основі однойменної книжки Олександра Дерманського. Режисер стрічки – Сергій Мельніченко, продюсер – Олена Голубєва.

«Чудове чудовисько» – це історія про незвичайну дружбу дівчинки Соні та монстрика Чу, яскраво наповнена фольклорним, фентезійним та реальним світами.

Автор сценарію Сашко Дерманський розповів: «Чудове чудовисько» –  перша екранізація моєї книжки. Тож я надзвичайно втішений тим, що фільм став учасником цього фестивалю. Коли твої герої продовжують мандрувати світом завдяки анімації – це круто. Сподіваюсь, фільм сподобається всім, хто його побачить».

Як зазначив режисер фільму Сергій Мельніченко: «Завжди приємно, коли коло глядача твого фільму розширюється. Для мене сам факт присутності фільму на фестивалі такого класу вже є винагородою».

Художник фільму Ольга Гаврилова: «Анімація – це такий океан поєднання різних стилів мистецтва. Коли починаєш з нею працювати, одразу народжується безліч ідей і з’являється бажання експериментувати. Участь у подібному фестивалі – це джерело натхнення, тому що ми живемо не у вакуумі, і дуже важливо знати, що відбувається у світі, та яке місце в цих процесах займаєш ти».