Вчені довели, що краще бути самотнім, ніж в «так собі» відносинах

15 Вересня 2017 13:22

117Нещодавно вчені підтвердили популярну в народі фразу «Краще бути одному, ніж з ким-небудь». Дослідження, видане в науковому журналі «Family Psychology», показало, що краще бути самотнім, ніж в «так собі» відносинах, тому що  відносини пов’язані з фізичним і психічним здоров’ям.

Щоб прийти до такого висновку, слідчі університету Буффало (Нью-Йорк, США) протягом двох років стежили за життям двохсот молодих повнолітніх людей, які перебувають в серйозних стосунках, причому неважливо – шлюб це або просто близькі стосунки. Тісний зв’язок відбивається на здоров’ї в будь-якому випадку.

Багато хто вважає, що краще бути хоч в якихось відносинах, щоб не відчувати себе самотнім, але, виявляється, таке міркування може погано відбитися на вашому стані. Результати показали, що чим якісніше і позитивніше ставлення, тим краще здоров’я партнерів. За словами Ешлі Барр, головного автора дослідження, нестабільність у відносинах безпосередньо пов’язана з депресією, проблемами з алкоголем і проблемами здоров’я в цілому.

Це ж питання було описане і в науковому журналі «Psychosomatic Medicine» з висновками у вигляді конкретних цифр. Наприклад, людина, яка постійно переживає сварки з партнером, має ризик серцево-судинних захворювань на 8,5% більше, ніж та, яка живе з партнерами в злагоді.

 

Джерело: adme.ru