Вчені склали перелік професій, які найбільше шкодять здоров’ю серця

22 Вересня 2017 15:00

 

Науковці з університету Гуанчжоу назвали професії, які найбільш негативно впливають на здоров’я. Під час 17-річного дослідження опитали понад 140 тисяч людей. Найбільш несприятливими для нашого здоров’я виявилися спеціальності вчителя та інженера. До цього списку також потрапили професії, пов’язані з мінімальним контактом зі співробітниками, а саме, шахтар і двірник.

При тім вчені зауважили, що в жінок ймовірність розвитку інсульту внаслідок робочої напруги досягає 33%, у чоловіків – 22%. Про це пише vgoru.org.

А окрім того, вчені з Work & Health (Канада) з’ясували, що особи, які весь день проводять на ногах, удвічі частіше мають хвороби серця в порівнянні з тими, кому доводиться тривалий час сидіти. Такими є результати спостережень за участю понад сім тисяч осіб. На момент початку цих спостережень ні у кого з їх учасників не
було хвороб серця.

Якщо ж розділити результати дослідження за статевою ознакою, вони будуть різнитись. Зокрема, чоловіки, що працюють переважно стоячи, на 39% рідше мають хвороби серця в порівнянні з тим представниками сильної статі, які більше сидять. Але за умови, якщо вони роблять перерви і сідають. Жінки, які працюють стоячи,
на 80% частіше потерпають через хвороби серця в порівнянні з тими, хто протягом дня переважно сидить.

Підсумок: особи, які тривалий час стоять на ногах, частіше мають хвороби серця та спини, жінки частіше переносять спонтанні аборти.

Фахівці пояснили: у стоячому положенні кров постійно рухається в нижню частину тіла, тобто в ноги, через що на серце лягає додаткове навантаження по поверненню крові наверх. У зв’язку з цим експерти рекомендують людям, які мають переважно стоячу роботу, робити перерви й сідати, аби запобігти ризику розвитку інфарктів і інсультів.

http://dobryjlikar.com