Як можна використовувати кавову гущу: ТОП-10 корисних способів

3 Вересня 2017 14:06

Каву любить багато хто, а про те, що її можна використовувати не тільки як напій, а й як корисну добавку до багатьох засобів для догляду за собою, знають не всі.

Крім того, кавова гуща стане чудовим засобом для повсякденного використання. Як саме нею користуватися, знає Домашний очаг.

№1

Щоб усунути неприємний запах в холодильнику, багатьом відомий спосіб з содою: насипати її на блюдце і поставити на кілька днів. Кавова гуща працює анітрохи не гірше.

№2

Кавова гуща – це хороший абразив, і якщо потрібно швидко почистити, наприклад, пригорілу сковороду, просто додайте на губку кавову гущу і потріть поверхню. Раковину, плиту і навіть унітаз теж можна чистити, додавши кави.

№3

Руки не будуть пахнути цибулею або часником, якщо вимити їх, використовуючи кавову гущу як скраб. Так що можна зберігати невелику баночку з кавовою гущею поруч з кухонною мийкою.

До речі: цю ж гущу можна час від часу зливати в мийку для профілактики засмічень. Додайте пару крапель засобу для миття посуду під струмінь гарячої води (або окропу) і кавову гущу. Вона допоможе зчистити жирний наліт зі стінок зливних труб.

№4

Кавова гуща – це гарне добриво для рослин, що люблять підкислений грунт. Так що додавайте сміливо в квіткові кашпо, а навесні – на грядки.
До речі: Кавова гуща особливо корисна для моркви і редису. Саджаючи в грунт насіння, змішайте їх разом.

№5

Якщо хочете, щоб ваше волосся засяяло – зваріть кави так само як зазвичай, коли ви її п’єте. Остудіть до кімнатної температури і ополосніть нею волосся після миття. Не змивайте хвилин 15-20, а потім змийте під душем. (Кава не підходить для світлого і фарбованого в світлі відтінки волосся).

№6

Дуже багато хто любить використовувати кавову гущу в лазнях замість скрабу для тіла. Але є більш вдосконалений скраб, який можна використовувати не тільки в лазні, а й вдома.
Змішайте кавову гущу з морською сіллю, додайте кокосового масла і перекладіть в скляну баночку.

Пропорції: на 1/2 склянки кавової гущі знадобиться 2 склянки морської солі і 1/2 склянки кокосового масла.

№7

Кавову гущу використовують для фарбування Великодніх яєць. Щоб отримати ніжний, кавовий відтінок, потрібно помістити яйце в гарячу каву.

№8

Якщо нанести гущу на ватний диск і залишити на 10 хвилин, це допоможе зняти набряки і прибрати темні кола. Вона тонізує шкіру під очима так само, як і вас з самого ранку.

№9

Якщо на доріжках або сходах будинку утворилася ожеледь, посипте їх замість піску кавовою гущею. Виявляється, вона відмінно працює.

№10

Щоб зробити ароматичну подушечку для шафи, іграшку або м’яку подушечку для голок, можна теж використовувати кавову гущу як наповнювач.

Порада: щоб ретельно висушити кавову гущу, розкладіть її на таці і приберіть в морозильну камеру на кілька годин.

http://ukr.segodnya.ua