Який фрукт найкраще запобігає хворобам серця

5 Вересня 2017 10:03

Вчені з Національного французького інституту сільськогосподарських досліджень встановили, що регулярне вживання грейпфрутового соку запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. Причому такий ефект має тільки свіжовичавлений сік – в ньому містяться сполуки флавони, повідомляє med2.ru.

У новому дослідженні взяли участь 48 здорових жінок у віці від 50 до 65 років, які входять до групи ризику серцево-судинних захворювань. Половина жінок щодня випивала по 340 мілілітрів грейпфрутового соку, багатого флавононами, а решта пила такий самий напій, але без органічних речовин. Через кілька місяців групи помінялися місцями. Всього дослідження тривало шість місяців.

Після піврічного регулярного вживання грейпфрутового соку, фахівці оцінили еластичність судин жінок. Дослідження показало, що фреш позитивно вплинув на стан кровоносних судин учасниць експерименту. А у жінок, що вживали сік без флавононів, практично ніяких змін не спостерігалося.

Однак фахівці попереджають про те, що людям, які вже страждають від хвороб серця і судин, пити грейпфрутовий сік слід з обережністю. Препарати, що знижують тиск і рівень холестерину, вступають з соком в реакцію, що підвищує ризик виникнення побічних ефектів.

http://ukr.segodnya.ua/life/health/kakoy-frukt-luchshe-vsego-predotvrashchaet-bolezni-serdca-1052777.html