Ми звикли поєднувати ці продукти між собою. Але вчені з’ясували, що вони заважають один одному нормально засвоюватися.
Розглянемо випадки, коли вживати деякі продукти один з одним абсолютно безглуздо.
Кава і бутерброди з сиром
Кава нейтралізує користь сиру. Такий сніданок давно став класичним. Але проблема в тому, що кофеїн перешкоджає нормальному засвоєнню кальцію з сиру. Тому краще вживати ці продукти окремо один від одного.
Макарони и мясо
Макарони з м’ясом провокують скачки цукру в крові. Вчені вважають, що подібна комбінація може з часом спровокувати цукровий діабет. В процесі травлення крохмалисті вуглеводи, які містяться в макаронах, перетворюються в цукор. Коли він вступає в реакцію з білками з м’яса, утворюються небезпечні сполуки, здатні стати причиною розвитку хвороби.
Гречка і молоко
Гречка і молочні продукти погано поєднуються. Справа в тому, що гречка багата залізом, яке заважає засвоєнню кальцію, що міститься в молоці. В результаті продукти нейтралізують користь один одного.
Молоко підвищує калорійність бананів. Йогурт і банан – основа багатьох смузі. Але дієтологи вважають, що солодкі фрукти необхідно їсти окремо, щоб вони краще перероблялися організмом і не перевантажували його зайвими калоріями.