5 кроків до добробуту в житті

16 Жовтня 2017 15:11

Добробут – це прекрасна можливість розставити пріоритети на позитив замість негативу. Ідеться про вдячність за все, що ви маєте, усвідомлення можливостей, і, як наслідок, досягнення успіху. 

Ця ідея, яка може здатися простою на перший погляд, насправді містить деякі глибокі смисли, над якими варто поміркувати.

Ми живемо в суспільстві, де накопичення речей і грошей є синонімом успіху, де фізична бездоганність є синонімом соціального статусу.

Як ми сюди потрапили? Чому підліток без смартфона останньої моделі відчуває розчарування? Чому ми ненавидимо себе, коли параметри тіла не відповідають «ідеальним»?

Можливо, у нас неправильний фокус зору.

Нам потрібно переформатувати розумові процеси, щоб дозволити собі бути вільними, більш чутливими до того, що справді має значення.

Ми пропонуємо замислитися над цим. Ми запрошуємо вас обдумати 5 аспектів, що, безумовно, допоможе вам мати більш повноцінне, щасливіше життя.

1. Контролюйте потребу штучного добробуту

Усі ми шукаємо, як втілити параметри, які утворюють будівельні блоки ієрархії Маслоу людських потреб.

  • Такі аспекти, як безпека будинку, харчові продукти, одяг і ресурси для розвитку і хорошого здоров’я є істотними, справжніми пріоритетами.
  • У сучасному суспільстві з’явився ще один аспект – споживацтво.
  • Ми живемо в реальності, де часто нехтуємо тим, що у нас вже є, і натомість зосереджуємо увагу на тому, чого нам не вистачає.
  • А іноді те, що нам не вистачає, – це модний смартфон, красивий автомобіль, модний одяг…
  • Усе це призводить до того, що ми вже згадували раніше: до появи успіху або статусу.

Ми хочемо, щоб інші думали, що ми «в тренді», що ми – частина цього штучного гомеостазу, який так поширений в нашому сучасному світі.

Подумайте, ваші поточні потреби штучні чи справжні.

2. Навчіться дякувати

Один зі способів, щоб звільнити місце для справді повноцінного життя – це бути вдячними за те, що у вас вже є. Це те, на що ми не звертаємо уваги, не цінуємо так високо, як повинні.

  • Перш за все, будьте вдячними за вашу власну цілісність. Будьте вдячні за власне існування: жити й бути в цьому світі – це дивовижно. Коли ви це усвідомите, щодня будуть з’являтися нові можливості. З цим настроєм ви будете щасливими.
  • Усвідомте, що навколо вас все неймовірне: родина і друзі – справжні скарби, які дають вам справжній щоденний добробут.

3. Добробут у найпростіших основних аспектах

Добробут не означає, що баланс вашого банківського рахунку має багато нулів.

Це також не означає купу друзів у соціальних мережах або колекцій одягу у вашій шафі, коштовностей у шухлядах або автомобілях у гаражі.

  • Секрет щастя можна знайти в розумінні простих, базових аспектів, які супроводжують ваше повсякденне життя: приємний момент з друзями, добре виконана справа і почуття гордості за себе або навіть просто прогулянка наодинці та спілкування з природою.

Це простір, у якому ми живемо справжнім повноцінним життям.

4. Припиніть фокусуватися на тому, чого вам не вистачає

Ми знаємо, що втілення цього підходу в повсякденному житті буде нелегким, тому що ми живемо в часи дефіциту, подобається нам це чи ні.

  • Хороших робочих місць не так багато, і соціальна нерівність є звичайним явищем у багатьох містах світу.
  • Мати власний будинок часто є привілеєм або бажанням, що вимагає величезних жертв та інвестицій.
  • Можливо, у вас неідеальне тіло, неідеальні стосунки або робота, яка не дозволяє розкрити ваші нахили та здібності.
  • Але прояснімо ось що: ви не можете зосередити своє життя тільки на тому, чого вам бракує. Якщо ви це зробите, ви потопите реальність в серйозну незадоволеність.

Цінуйте те, що ви маєте, будьте вдячні за це, і ви побачите свою реальність в новому обнадійливому світлі. Життя повне можливостей, і ви побачите їх, тільки якщо ви будете почуватися спокійно, і матимете почуття власної гідності.

5. Культивуйте інший вид свідомості, спрямований на добробут

Що ми маємо на увазі під добробутом? Добробут – це новий час, час позитиву, коли стверджуються мрії, бажання і надії.

Може знадобитися певний час, щоб потрапити туди, але поступово ви можете змінити свій спосіб мислення.

Тому що тільки тоді, коли ви впевнені в собі, сповнені любові й поваги до себе, ви зможете рухатися в напрямку досягнення добробуту.

Спробуйте: навчіться розвивати гармонію, яка вже є всередині вас.