6 жовтня – Всесвітній день посмішки

6 Жовтня 2017 11:35
Свято заснував маловідомий американський художник Харві Белл, який створив перший “смайлик”.
Протягом 18 років у світі відзначають цю дату в першу п’ятницю жовтня.
 Всесвітній день посмішки у всьому світі відзначають в першу п’ятницю жовтня. Це свято асоціюють, у першу чергу, з іменем американського художника Харві Белл. Він жив у Сполучених Штатах Америки в минулому столітті. Чоловік був маловідомим художником. Тогочасні критики майже нічого про нього не знали
Цілком ймовірно, що митець міг би так і піти з життя невідомим, але одного разу одна зі страхових компаній США зробила у нього замовлення. Художник мав створити яскравий у смисловому плані символ цієї компанії. Харві Белл придумав жовтий усміхнений смайлик, який став візитною карткою його клієнтів. Так, в 1963 році він заклав фундамент майбутнього свята посмішки. Значки із жовтими усміхненими смайликами стали неймовірно популярними.
Незабаром цей символ з’явився буквально скрізь: на одязі, листівках, конвертах і навіть поштових марках США. Завдяки цьому ім’я Харві Белла стало відомим у його країні. Саме завдяки його роботі в 1999 році вперше відсвяткували це веселе свято, яке має бути сповненим виключно гарним настроєм та веселощами.
Посилання на джерело: https://vsim.ua/Market-Information/6-zhovtnya—vsesvitniy-den-posmishki-10642837.html