8 продуктів, які здатні зіпсувати настрій

20 Жовтня 2017 15:32

Їжа є основною частиною нашого життя, але сучасні люди часто споживають багато некорисних страв. Повсякденні продукти, які позбавлені важливих поживних речовин, мінералів та здорових жирів, також насичені рівнем цукру, пов’язані з депресією.

Видання Рrevention розповіло про продукти, які можуть погіршити настрій.

 Шинка

Нерідко м’ясо для ковбас та шинок нашпиговане антибіотиками. Крім того, туди вводять цукор, сіль, наповнювачі та нітратні консерванти, які можуть викликати поганий настрій та мігрені.

Експерти радять перейти на рибу, зокрема, лосося. Дослідження у 2008 році показало, що риб’ячий жир, що містяться в лососі, ефективний при лікуванні депресії.

Содова

Ці напої перетворюються на жир всередині нашого тіла. Замість солодкої води візьміть мінеральну воду і додайте трішки органічного соку.

Маргарин

Протягом десятиліть вчені обговорювали, чи корисні для людини маргарин і масло. Сучасні дослідження показують, що маргарин містить промислові жири, які можуть вплинути на настрій і рівень інсуліну.

Натомість фермерське масло володіє протизапальними властивостями, покращує роботу серця, знижує ризик інфаркту.

Перероблене гарбузове насіння

Насіння гарбуза є абсолютно здоровим продуктом. Але оброблені насінини в пластиковій упаковці? Харчова промисловість нерідко покриває насіння консервантом, що називається бромистий калій, який блокує йод. Без належного рівня йоду щитовидна залоза, яка є життєво важливою для підтримки хорошого настрою, не може нормально функціонувати.

Самостійно готуйте гарбузове насіння, щоб воно було максимально корисним.

Картопляні чіпси

Під час смаження чіпсів виробляється акриламід – токсична канцерогенна сполука.

Бублики

Бублики на сніданок не наситять вас як слід і до обіду ви отримаєте перепади настрою.

Солоний арахіс

Упакований, підсолений арахіс, що часто подаються на вечірках, має високий вміст натрію та сумнівних харчових добавок, включаючи глютамат мононатрию, штучний ароматизатор, пов’язаний з мігренями, слабкістю, печінням.

Споживайте арахіс без солі у поєднанні з грецькими горіхами

Кондитерський жир (шортенінг)

Якщо ви вирішили щось спекти на свято, ви повинні уникати кондитерського жиру з тієї ж причини, що й маргарин.

http://24tv.ua/zdorove_harchuvannya_tag5278?utm_source=seocopy