Почнемо з самого головного, гранат (лат. Granatus – “насіннєвий”) – це плід гранатового дерева округлої форми і насиченого червоного кольору. Існує більше десятка сортів граната, і хоча плоди дещо відрізняються за смаком і кольором, кожен плід складається з безлічі зерен, відокремлених один від одного тонкою мембраною. Маленькі соковиті зернятка граната є надійним захистом від багатьох недуг, а також смачним засобом проти зморшок.
8 причин з’їсти гранат
Гранат: продовжує молодість і береже здоров’я
- Гранат заряджає вітамінами. Експерти називають цей фрукт повноцінним вітамінно-мінеральним комплексом, призначаючи пацієнтові «гранатову терапію». І недарма! Гранат містить вітаміни А, С, Е, В1, В2 і багату палітру мінеральних речовин – залізо, калій, кальцій, кремній, йод.
- Захищає від раку. Вважають, що регулярне вживання в їжу гранатів знижує ризик розвитку раку грудей у жінок і раку простати у чоловіків. Деякі експерти стверджують, що сік граната вбиває ракові клітини. Тому при лікуванні злоякісних пухлин радять пацієнтові пити якнайбільше гранатового соку.
- Покращує травлення. Зернятка граната або гранатовий сік, випитий натще, прискорюють обмін речовин, нормалізують процеси травлення та покращують апетит.
- Зверни увагу: свіжий гранатовий сік містить багато кислот. Щоб не викликати подразнення слизової шлунка, гранатовий сік треба розвести з кип’яченою водою.
- Рятує серце від хвороб. Гранат нормалізує тиск, попереджає атеросклероз, знижує крихкість кровоносних судин, сприяє кровотворенню, зміцнює серцевий м’яз.
- Обличчя без зморшок. Гранати мають високі антиокислювальні властивості, що захищають клітини від ушкоджень.
Крім того, гранати запобігають появі на шкірі прищів і вугрів, а також допомагають відновити шкіру після ушкоджень, викликаних морозом, холодом, вітром, сонцем і захищають шкіру від зморшок.
Регулярне вживання граната продовжує життя фібробластів. Це клітини, відповідальні за вироблення колагену й еластину – компонентів, що роблять шкіру гладкою, пружною та свіжою. - Загоює рани. Регулярне споживання гранатів або гранатового соку підвищує захисні функції організму, сприяє швидкому загоєнню ран.
- Допомагає при застуді й болю в горлі. Теплий гранатовий сік або морс із граната є хорошим жарознижуючим засобом. При ангіні, тонзиліті та іншому болю в горлі рекомендують полоскати горло соком граната. Він швидко рятує від недуги, діючи як антисептик.
- Підвищує гемоглобін. “Вітамінна бомба”, гранат, зміцнює імунітет, допомагає при анемії, швидко відновлює сили організму після тривалої хвороби.
Очищення граната слождное для новачків але професіонали обробляють гранат дуже швидко, прочитавши про те як швидко почистити гранат ти зможеш з’їсти його, чи не виколупуючи одне зернятко кілька хвилин. Або дивись відео: