Docudays UA презентує новий каталог на фестивалі в Лейпцигу

25 Жовтня 2017 10:19
Новий каталог українського документального кіно, який підготував Docudays UA, буде презентовано 2 листопада на одному з найстаріших фестивалів Європи – DOK Leipzig.

Про це заявила у вівторок на прес-конференції в Укрінформі програмна координатор Docudays UA Вікторія Лещенко.

“2 листопада ми плануємо зробити презентацію каталогу в Німеччині, на престижному фестивалі DOK Leipzig. Каталог англомовний і допомагає промотувати актуальне українське документальне кіно на кінофестивалях. Він включає інформацію про завершені проекти, а також ті, що перебувають у виробництві. Нині це близько 30 завершених фільмів і 30 проектів work in progress, що набагато більше, ніж було 2015 року – 19 проектів – у першому каталозі. Це свідчить про те, що кіновиробництво в Україні набирає обертів”, – сказала Лещенко.

Вона уточнила, що наклад каталогу – 500 примірників, він також доступний на веб-сторінці Docudays UA.

Лещенко додала, що презентація важлива з огляду на те, що цього року на фестивалі у Лейпцигу є три українських проекти, які представлені в каталозі.

“Це фільм “Дельта” Олександра Течинського і продюсерів Юлії Сердюкової і Геннадія Кофмана, який візьме участь у конкурсній програмі, короткометражний фільм “Ленінопад” Світлани Шимко – у секції Retrospective Commanders, а також проект “Андрій Сулейман” режисера Аліни Горлової і продюсера Максима Наконечного – в індустріальній секції Doc Co-Pro Market”, – повідомила вона.

 

Як зазначалося, під час UKRAINIAN DOCS – презентації Docudays UA у Лейпцигу – будуть присутні міжнародні продюсери, представники кінофондів та програмні відбірники, зацікавлені у фільмах з України. Презентація відбудеться за підтримки Посольства України в Німеччині в рамках Року мов, МЗС та Державного агентства України з питань кіно. Каталог української документалістики видано за підтримки Держкіно.

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2330709-na-festivali-v-lejpcigu-prezentuut-novij-katalog-ukrainskih-dokumentalok.html