НАЗК: Відкрито справи проти 16 партій

11 Жовтня 2017 10:09

Нацагентство направило в поліцію 25 заяв про порушення, виявлені під час вивчення документації партій.

 Поліція відкрила кримінальні справи проти 16 політичних партій України за зверненням Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Про це повідомила глава відомства Наталія Корчак.
“Були розпочаті кримінальні провадження, про що було повідомлено НАЗК, щодо 16 політичних партій. Зокрема, це – Аграрна партія України, ВО Свобода, ВО Батьківщина, Власна сила, Зелені, Наш край, Народний рух України, Нова політика, Комуністична партія Україна, – написала глава НАЗК у Facebook.
Також, за її словами, відкриті кримінальні справи проти Партії сильної влади, Самоврядної української держави, Партії вільних демократів, Політичного об’єднання Пряма дія, Патріотичної партії України, Партії Національно-демократичне об’єднання України, Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю.
Всього співробітники Департаменту з питань запобігання політичній корупції НАЗК направили в поліцію 25 заяв про порушення, виявлені під час вивчення документації партій.
Кримінальні справи розпочато за ч. 1 ст. 159-1 Кримінального кодексу України – за фактами порушення порядку фінансування політичної партії або передвиборної агітації.