Рейтинг країн з найбільш впливовими паспортами очолили Сінгапур, Німеччина, Швеція і Південна Корея. Відповідний рейтинг склав інтернет-ресурс Passport Index.

Згідно з даними, найвпливовіший паспорт належить громадянам Сінгапуру, який дає можливість відвідувати 159 країн без отримання візи. На другому місці опинилася Німеччина, чиї громадяни можуть вільно відвідувати 158 країн. На третій позиції розмістилися дві країни: Швеція і Південна Корея. Їх громадяни можуть їздити у 157 країн.

Найменш впливові паспорти виявилися у громадян Афганістану. Він дозволяє без візи відвідувати всього 22 країни. Також, внизу рейтингу розмістилися такі країни, як Ірак і Пакистан (26 країн).

У порівнянні з торішнім рейтингом, Україна покращила свої показники за рахунок безвіза. Тепер наша країна займає 32 позицію нарівні з Макао і Тайванем.

Українці можуть вільно перетинати кордони 120 держав.

Росія ж знаходиться на 41-му місці рейтингу.

Раніше Всесвітній економічний форум випустив щорічний рейтинг, який аналізує стан туристичного сектору у 136 країнах світу. У двадцятку найбезпечніших країн для туристичних напрямків увійшла Україна.