Названо ТОП-20 найбільш “нездорових” країн у світі: лідирує… Чехія

19 Жовтня 2017 16:44

Британский сайт Clinic Compare  визначив рейтинг найбільш нездорових держав світу. У процесі дослідження було використані дані Всесвітньої  організації охорони здоров’я, Всесвітньої  асоціації здоров’я легень, а також Всесвітнього фактологічного журналу CIA.

Було проаналізовано інформацію щодо 179 країн та розглянуто такі фактори, як споживання спирту та тютюнових виробів на душу населення на рік, а також проблема зайвої  ваги. Для кожного пункту визначали однакові рейтинги.

Також проводився аналіз різних захворювань неінфекційного походження, серед яких хвороби серцево-судинної системи, діабет та онкопатології. Їх було враховано через те, що у більшості випадків ці хвороби розвиваються на тлі  нездорового образу життя: зловживання алкоголем і тютюном, а також внаслідок неправильного харчування, пише interesnosti.com.

Найцікавіше, що позиції лідерів посіли  держави, розташовані в Східній Європі.

Отже, 20 місце — Україна

Наша країна відзначилася як найбільш питуща — на кожного громадянина припадає  більше 12 л алкоголю в рік. До слова, у рейтингу найбільш питущих націй Україна посідає 8 сходинку

19 місце – Об’єднане королівство Великої Британії  і Північної Ірландії

Ця країна має високий рівень економіки, є  лідером роздрібної торгівлі продуктами харчування у світі. Проте також потрапила в топ-20 найбільш нездорових країн. Річ у тім, що  багато жителів держави мають надлишкову вагу, а також зловживають спиртними напоями та палінням.

18 місце — Румунія

Народ, що живе в цій державі, має пагубну звичку — куріння. На кожного жителя в середньому припадає 1 619 викурених сигарет на рік.

17 місце — Греція

Ожиріння —  основна проблема здоров’я цієї країни. Більше 25% всього населення страждають від цієї патології.

16 місце — Австралія

Австралія потрапила в топ-20 найнездоровіших країн через питуще населення. У відповідному рейтингу вона посідає 17 позицію. На кожного жителя в середньому припадає до 11,2 літрів спирту на  рік.

15 місце — Ліван

Ця країна є найбільшим світовим постачальником двох видів тютюну. Не дивно, що жителі держави страждають від нікотинової залежності.

14 місце — Канада

Неправильне харчування — основна причина зайвого ваги. В Канаді ожиріння виявлено у 30% населення. Незважаючи на те, що проблеми з продуктами харчування в країні немає, багато людей зловживають фаст-фудом і жирною їжею.

13 місце — Бельгія

У цій європейській державі у громадян спостерігається серйозна залежність від нікотину та алкоголю. В світовому рейтингу Бельгія знаходиться на сьомій позиції щодо зловживанням спиртним і тютюном

12 місце — Естонія

Це прибалтійська держава не випадково потрапило в перелік нездорових націй. Тут близько 24,5% населення мають ожиріння різного ступеню. А споживання алкоголю на душу населення в рік складає більше 12 літрів.

11 місце — Болгарія

Як і в інших східноєвропейських державах, в Болгарії існують  ті самі проблеми: ожиріння населення, пристрасть до спиртних напоїв і залежність від нікотину.

10 місце — Литва та Сполучені Штати Америки

Так, литовці п’ють  багато спиртних напоїв. В рік середній показник споживання алкоголю становить більше 18 л на одну людину.

Серед усіх держав, що потрапили у ТОП-10 цього рейтингу, США єдина, яка розташована  за межами Європи. Не менше 35% всіх дорослих громадян США страждають від зайвої ваги. Саме ця країна посідає 9 місце в рейтингу ожиріння. У більшості надлишкова вага кваліфікується як небезпечна.

9 місце — Люксембург

Незважаючи на те, що Люксембург – досить маленька держава, це не завадило їй потрапити в цей список. Причина полягає в тому, що 25% жителів мають надлишкову  масу тіла.

8 місце — Польща

У Польщі є дві головні проблеми, які помістили її в ТОП-10 найбільш нездорових країн. До них відноситься куріння та вживання алкоголю. На одного поляка припадає  1 369 сигарет і 12,3 чистого алкоголю на рік.

7 місце — Хорватія

Основною проблемою жителів більшості європейських держав є пристрасть до міцного алкоголю. Не виключення стала і Хорватія. В рік на кожного громадянина припадає  не менше 13 л спирту.

6 місце — Угорщина

Угорці відносяться до нездорової нації через  пристрасть до тютюну. За статистичним даним, на кожного громадянина припадає  по 1 774 сигарети на рік.

5 місце — Словаччина

У цій країні більше чверті всіх громадян мають проблеми з зайвою вагою, що призвело до  поширення серцево-судинних патологій. Також у багатьох словаків спостерігається залежність від спиртних напоїв.

4 місце — Республіка Білорусь

В світовому рейтингу Білорусь посіла другу позицію щодо вживання тютюнових виробів і спиртних напоїв. Саме ці два види залежності стали основною причиною того, що цю країну визнали нездоровою.

З місце  — Словенія

Саме у  Словенії представлений найбільший вибір тютюнових виробів в світі. Тому не дивно, що на кожного громадянина на рік припадає по 2 637 тютюнових виробів.

2 місце — Російська Федерація

В середньому, кожен росіянин викурює до 2 690 сигарет за рік. Не кращі справи і з алкоголем. На душу населення  припадає понад 13 л чистого спирту на рік.

1 місце — Чеська Республіка

Чехію визнано найбільш нездоровою нацією через те, що вона посідає 5 місце по споживанню алкоголю, 11 місце по застосуванню тютюнових виробів. Приблизно 29,1% від усього населення мають проблеми з надлишковою вагою

А от найздоровішим, яка не дивно, виявився Афганістан. Тут найнижчий відсоток ожиріння населення — 2,7%. Щодо куріння, на кожного громадянина припадає не більше 83 сигарет на рік. Оскільки в Афганістані алкоголь під забороною, то і людей, що п’ють, тут практично нема. До найздоровіших країн також увійшли  Гвінея, Нігер і Непал.

http://dobryjlikar.com