П’ять книг, які варто прочитати перед Хеллоуїном

24 Жовтня 2017 17:32

В ніч з 31 жовтня на 1 листопада традиційно відбудеться святкування одного з найбільш містичних та загадкових свят у році – Хеллоуїна.

Напередодні містичного Хеллоуїна, НВ Style називає п’ять цікавих і захоплюючих літературних творів, які варто прочитати. Серед них – як детективи з заплутаним сюжетом, так і класичний хоррор.

  •  .Гострі предмети, Гілліан Флінн

Дебютний роман автора детективних трилерів, які миттєво стали супербестселлерами і були з захопленням прийняті такими великими літературними авторитетами, як Стівен Кінг, Кейт Аткінсон і іншими майстрами жанру.

Камілла Паркер – не особливо щасливий репортер однієї з не особливо успішних газет Чикаго, яка мріє про блискучу кар’єру. І ось дівчині випадає щасливий шанс, здатний різко підвищити її журналістський статус – Каміллу посилають кореспондентом в маленьке містечко, де жертвою маніяка стали кілька малолітніх дівчаток. Її завдання – видати читачам сенсаційне повідомлення з місця подій. Справа в тому, що Камілла у цьому місті народилася і виросла, а тому кому, як не їй, найлегше знайти спільну мову з мешканцями та з’ясувати нюанси розслідування. Але занурення в страшну реальність провінційного життя обертається для неї ланцюгом кошмарів, гідних кисті Ієроніма Босха. Це варто почитати.

2.Історик, Елізабет Костова

Шедевр, якому критики пророкують долю Коду да Вінчі. Інтригуюча і захоплююча суміш загадок минулого, містики і реальності.

Старовинний манускрипт і пачка пожовклих листів — ключ до таємниці графа Дракули! До таємниці, розгадати яку намагалися багато хто. І багато поплатилися за це життям… Але навіть це не зупиняє молоду жінку-історика, яка прагне знайти істину в страшних легендах про Влада Цепеша, талановитого полководця — і кривавого, божевільного маніяка, чиє ім’я стало синонімом слова Зло.

Вона всього лише хотіла дізнатися більше про свою сім’ю і відкрила старовинний рукопис. І тепер їй належить по крупицях загадкових недомовок і уривчастих спогадів відтворити картину життя трансільванського «князя тьми» і пройти по нескінченному шляху його пристрастей і страждань.

3. Нічне кіно, Мариша Пессл

Культовий кінорежисер Станіслас Кордова не з’являвся на публіці більше 30 років. Ось вже чверть століття його фільми не виходили в широкий прокат, їх демонстрируясь лише на таємних переглядах, відомих як «нічне кіно». Для своїх численних фанатів він людина-загадка. Для журналіста Скотта Макгрета — ворог номер один. А для юної піаністки-віртуоза Олександри — батько. Дощової жовтневої ночі тіло Олександри знаходять на покинутому манхеттенському складі. Поліцейський вердикт говорить: самогубство. І це аж ніяк не перша смерть в історії сім’ї Кордови — династії, на яку ніби накладено прокляття.

Макгрет впевнений, що це не просто збіг. Його вабить жагою помсти і ненаситною жадобою до істини, він виявляється втягнутий в хиткий, гіпнотичний світ, де всі чогось бояться і все не те, чим здається. Колись Макгрет вже намагався вивести Кордову на чисту воду — і поплатився за це кар’єрою та шлюбом. Тепер же він ризикує самим розумом.

4.Непрохані гості, Меліса Марр

Цікаво почитати і цю книгу. Після п’яти років зав’язки Хлоя заглянула в бар і… зірвалася. Прокинувшись, вона зрозуміла, що опинилася в зовсім іншому світі. Пустоземьє – світ, розташований за межами нашого. Ця випалена земля під небом з двома місяцями населена монстрами і людиноподібними істотами.

У Пустоземьє потрапляють випадкові люди з різних епох, але жоден з них не знає, чому вибір пав саме на нього. Два питання мучать «непроханих гостей»: чому я тут і чи можливо вибратися з цього населеного демонами світу?

.

5.Історія Лізі, Стівен Едвін Кінг

Книга присвячена дружині письменника, Табіті Кінг. Лізі Лендон — вдова відомого письменника Скотта Лендона. Через два роки після його смерті вона все ще ніяк не може звикнути жити без нього. До того ж, у неї починаються і інші проблеми — у старшої сестри Лізі психічне загострення, а саму місіс Лендон переслідують літературознавці, які прагнуть отримати спадок Скотта.

Намагаючись вирішити свої проблеми, Лізі згадує основні віхи свого життя з чоловіком. Вона двічі рятувала йому життя, але в третій раз — не змогла. А тепер небезпека загрожує їй самій — один з літературознавців найняв дуже дивну людину, щоб «умовити» вдову письменника надати матеріали.